Financial Times'tan dikkat çeken Türkiye iddiası: Rus petrol tankerleri Boğazlarda yığıldı

Financial Times'tan dikkat çeken Türkiye iddiası: Rus petrol tankerleri Boğazlarda yığıldı

İngiliz Financial Times gazetesi, Karadeniz'den gelen Rus petrol tankerlerinin Avrupa ülkelerinin Rusya'ya getirdiği tavan fiyat uygulamasının ardından Boğaz'da yığıldığını ve Ankara’nın tüm gemilerden yeni “sigorta garantisi” istediğini ileri sürdü.

İngiliz Financial Times gazetesinde dün yayımlanan ve ticaret şirketlerine dayandırılan haberde İstanbul ve Çanakkale boğazlarından geçiş için 19 petrol tankerinin Türk sularında beklediği belirtildi.

Habere göre dört petrol şirketi yöneticisi, tankerlerin yükümlülük sigortasının geçiş sırasında geçerli olduğunu gösteren yeni bir belgenin Türk makamlar tarafından talep edildiğini belirttiler.

Batı'nın dün uygulamaya geçtiği tavan fiyat uygulamasına göre, Batılı sigorta şirketleri Rus petrolü taşıyan gemileri ancak petrolün satış fiyatı varil başına 60 doların altına olduğu zaman sigortalayabilecekler.

Haberde tankerlerin İstanbul ve Çanakkale boğazları açıklarında beklediği belirtildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN