Gelecek ve DEVA'dan 'Gezi' yalanlaması: Zaten şikayetçi değildik

Gelecek ve DEVA'dan 'Gezi' yalanlaması: Zaten şikayetçi değildik

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın Gezi davasında şikayetlerini çekeceklerine dair haberlere yalanlama geldi. Gelecek ve DEVA partili kaynaklar, her iki ismin de şikayetinin bulunmadığını belirtilerek çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını kaydetti.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın Gezi davasında şikayetlerini çekeceklerine dair haberler her iki partinin kaynakları tarafından yalanlandı.

Sözcü Gazetesi yazarı Saygı Öztürk'ün 'Davutoğlu ve Babacan’ın Gezi davası şikayetlerini geri çekecekleri' haberinin sonrasında Gelecek ve DEVA partilerinden konuya ilişkin yalanlama geldi.

deva.jpgDEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan

Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi ve İletişim Başkan Yardımcısı Yavuz Değirmenci, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada haberleri ‘hayal ürünü’ olarak nitelendirerek Davutoğlu’nun geri çekeceği bir şikayetinin olmadığını belirtti.

davut.jpgGelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu

Değirmenci ayrıca Davutoğlu’nun o dönemde yalnızca ‘kendisine küfreden ve evinin adresini paylaşan’ bir hesabın sahibinden şikayetçi olduğunu, şahsın Davutoğlu'ndan özür dilediğini ve bu özür sonrasında Davutoğlu'nun şahıs hakkındaki şikayetinden vazgeçtiğini kaydetti.

DEVA Partisi kurucularından Avukat Tunahan Elmas ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Saygı Öztürk'ün haberini yalanlayarak şunları söyledi:

“Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun ‘Gezi Parkı davasından çekileceği’ haberleri doğru değil; çünkü iki isim de şikayetçi olmamalarına rağmen savcı tarafından ‘suçtan zarar gören’ olarak tanımlamış. Bu tanımlama aktif bir tutum olmadığından vazgeçilemez de. Olayın özeti budur.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN