Gülistan Doku soruşturması genişliyor: Handan Sonel'in 700 bin TL kira geliri ortaya çıktı

Gülistan Doku soruşturması genişliyor: Handan Sonel'in 700 bin TL kira geliri ortaya çıktı

Gülistan Doku soruşturması kapsamında Tunceli ve Erzurum Cumhuriyet Başsavcılıklarınca yürütülen operasyonlarda, delil karartma ve adli süreçte usulsüzlük yaptıkları iddiasıyla 5'i üst düzey 18 emniyet mensubu ve emekli polis gözaltına alındı. Eski Vali Tuncay Sonel’in tutuklanan eşi Handan Sonel’in beyan ettiği mal varlığı da soruşturma dosyasına girdi. Sonel'in aylık 700 bin TL kira geliri olduğu ortaya çıktı.

Tunceli’de 5 Ocak 2020 tarihinde kaybolan üniversite öğrencisi Gülistan Doku’nun cinayetinin ardından başlatılan soruşturma genişleyerek devam ediyor.

Erzurum ve Tunceli Cumhuriyet Başsavcılıklarının koordinesinde Erzurum İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, sabah saatlerinde 15 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi.

EMNİYET MENSUPLARINA YÖNELİK OPERASYON: 18 GÖZALTI

Sözcü'nün haberine göre soruşturma kapsamında, eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel döneminde adli süreçte usulsüzlük yaptıkları ve delillere müdahale ettikleri iddia edilen şüphelilere yönelik Nevşehir, İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya’nın da aralarında bulunduğu illerdeki 21 adrese baskın yapıldı.

Operasyonlarda aralarında Nevşehir Emniyet Müdür Yardımcısı Ertuğrul Aslan, 1 emniyet amiri, 1 başkomiser, 1 komiser, 1 başpolis, 10 polis memuru, 1 bilgisayar işletmeni ve 3 emekli polisin yer aldığı 18 şüpheli gözaltına alındı. Firari 1 şüphelinin ise yakalanmasına çalışılıyor.

Öte yandan tutuklu eski Vali Tuncay Sonel hakkında, bir kadını tehdit ettiği, telefonunu değiştirdiği, aracına takip cihazı yerleştirerek yurt dışına gitmesine zorladığı yönündeki iddialara ilişkin işlemlerin de sürdürüldüğü bildirildi.

HANDAN SONEL'İN MAL VARLIĞI BEYANI

Dosya kapsamında tutuklanan eski Vali Tuncay Sonel’in eşi Handan Sonel’in ifadesinde açıkladığı aileye ait mal varlığı detayları soruşturma kayda girdi. Handan Sonel'in ifadesinde belirttiği taşınır ve taşınmaz mallar şöyle sıralandı:

Ankara: 3 milyon TL değerinde hobi bahçesi ve Tuncay Sonel adına kayıtlı bir konut.

Adana: 5 katlı iş merkezi (Aylık 700 bin TL kira geliri).

Antalya (Gazipaşa): Bir adet arsa.

İstanbul: Oğulları Mustafa Türkay Sonel adına kayıtlı 1+1 daire.

Araç ve Ziynet: 2 adet BMW marka otomobil ve 13,4 milyon TL değerinde ziynet eşyası.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN