Gülistan kaybolmadan önce hakkında Polnet'te araştırma yapılmış: 108 kişilik örtbas listesi savcılıkta

Gülistan kaybolmadan önce hakkında Polnet'te araştırma yapılmış: 108 kişilik örtbas listesi savcılıkta

KARAR’a konuşan Doku ailesinin avukatı Ali Çimen, kayıp genç kız hakkında Polis Bilişim Ağı sorgulamalarının kaybolduğu tarihten 41 gün önce başladığını söyledi: Araştırma yapanlar arasında eski Vali Sonel’e yardım eden polis Gökhan Ertok da var. 108 kişilik örtbas listesinden henüz 19 kişiye işlem yapıldı. Dosya yeni başlıyor.

Tunceli’de 5 Ocak 2020’den beri haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku (21) soruşturması devam ediyor. Yapılan eş zamanlı operasyonların ardından usulsüz Polis Bilişim Ağı sorgulamalarıyla beraber çoğunluğu emniyet mensuplarından oluşan çok sayıda isim tutuklandı. KARAR’a konuşan Doku ailesinin avukatı Ali Çimen “Bütün çabalarımız, Gülistan’ın cansız bedenine ulaşabilmek” dedi. Şubat ve Duman isimli gizli tanıkların beyanlarında tutuklu eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel’in koruma polisi Şükrü Eroğlu’nu işaret ettiğini aktaran Çimen “Erzurum Başsavcılığının sevk yazısında ‘Tuncay Sonel’in talimat içerikleri incelendiğinde hukuka ve kanuna mutlak aykırılık teskil eden, kamu gücünü araç kılan karanlık bir ilişki ağı kurdukları değerlendirilmiştir. Şüphelilerden ihraç polis memuru Gökhan Ertok ile Şükrü Eroğlu’un Sonel’in şahsi ve illegal amaçlarına hizmet eden, kamu hiyerarşisi dışında müstakil bir yapı gibi hareket ettikleri kanaatine varılmıştır’ denildi. Bu yüzden dosya yeni başlıyor. 108 kişilik bir örtbas listesi verdik. O listedeki 19 kişi hakkında işlem yapıldı. Operasyonların sürmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

SORGULAMA POLİS EVİ’NDEN

Gülistan Doku’nun Polis Bilişim Ağı (POLNET) sorgulamalarının kaybolduğu tarihten 41 gün önce başladığını öne süren Ali Çimen, şöyle devam etti: “Toplamda 40 sayfalık bir sorgulama gerçekleştirilmiş. Sorgulayanlar listesinde Gökhan Ertok’un da ismi çıktı. Bilgi almak ve sızdırmak amaçlı sorgulamaların Tunceli Polis Evi’nden yapıldığını tespit ettik. Burası çok anlamlı. Polis Evi’nden biri neden Gülistan’ı sorgular?..” Ertok, Vali Tuncay Sonel’in Gülistan’ın SİM kartını karartmak için Ankara’da teslim ettiği eski polis memuru. Bu arada ilk araştırmanı şu an tutuklu bulunan polis memuru Mustafa Kılıç tarafından 25 Kasım 2019’da yapıldığı iddia edildi. Soruşturma kapsamında 27 Temmuz’da “örtbas” suçlamasıyla yakalanan 8 polisten 4’ü tutuklanmıştı. Cezaevine gönderilen şüphelilerin, sırasıyla 25 Kasım 2019, 4 Ocak 2020 ve 5 Ocak 2020 tarihlerinde Gülistan Doku’yu POLNET üzerinden birçok kez sorgulattığı bildirildi. Tutuklananlar arasında dönemin Tunceli Asayiş Şube Müdürü, Nevşehir İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ertuğrul Aslan da yer alıyor. Şu an tutuklu sayısı 28. Cinayetin kilit ismi, firari zanlı Umut Altaş’ın ABD’den iadesi bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN