Güney Kıbrıs'ın PYD'ye temsilcilik açma izni vermesine Türkiye'den tepkiler gecikmedi

Güney Kıbrıs'ın PYD'ye temsilcilik açma izni vermesine Türkiye'den tepkiler gecikmedi

Bakan Çavuşoğlu ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin PYD'ye Rum kesiminde temsilcilik açma izni vermesine tepki gösterdi. Çavuşoğlu, "Türkiye’ye ya da Kıbrıs Türklerine yönelik bir saldırı olursa bunun bedelini ödetiriz" açıklamasında bulunurken Çelik, "Rum yönetimi adını cinayet şebekesi bir terör örgütüyle yan yana yazdırmıştır" dedi.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin PKK'nın siyasi kolu olan PYD'ye temsilcilik açtırmasına tepkiler gecikmedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rum kesiminin bu hamlesi için "Türkiye'ye ya da Kıbrıs Türklerine yönelik bir saldırı olursa bunun bedelini ödetiriz. Ateşle oynamasınlar" diye konuştu.

'RUM YÖNETİMİ, ADINI BİR CİNAYET ŞEBEKESİYLE YAN YANA YAZDIRDI'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Ömer Çelik ise şunları kaydetti:

"Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC her türlü terör faaliyetine gereken dersi verecek kararlılıktadır. Kıbrıs Türkü cinayet şebekeleriyle mücadele konusunda tarihe geçmiş deneyime sahiptir. Cinayet şebekesine ofis açtırmak ve faaliyet serbestisi vermek Rum yönetiminin hanesine yazılmıştır. Rum yönetimi adını cinayet şebekesi bir terör örgütüyle yan yana yazdırmıştır."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN