KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Doğu Akdeniz'de gerginlik artabilir

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Doğu Akdeniz'de gerginlik artabilir

Kayseri'yi ziyaret eden Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Tatar, Türk askerinin Kıbrıs'taki varlığının 'caydırıcı güç' olarak ne kadar önem taşıdığını herkesin bildiğini ifade etti. Tatar, valilik ziyareti sonrası yaptığı açıklamada, Güney Kıbrıs'ın batılı ülkelerden füze almasını "Doğu Akdeniz'de gerginlik artabilir" diye değerlendirdi.

Kıbrıs Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, çeşitli etkinliklere katılmak adına Kayseri'ye geldi. Kayseri Üniversitesi'nde 'Mavi Vatan'da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Rolü' konulu konferansta konuşan Tatar, ardından Valiliği ziyaret etti.

Tatar, valilik ziyareti sırasında, Kıbrıs'ta büyük bir mücadele içerisinde olduklarını belirtti. Kıbrıs Türk halkının mücadelesinin Türkiye'nin desteği ile yıllardır sürdürüldüğünü vurgulayan Tatar, uluslararası anlamda bazı sıkıntılar yaşasa da Kuzey Kıbrıs'ın her geçen gün daha da geliştiğini belirtti.

'GERGİNLİK ARTABİLİR'

Cumhurbaşkanı Tatar, valilik ziyareti sonrasında gündeme dair de açıklamalar yaptı. Tatar, Güney Kıbrıs yönetiminin batılı ülkelerden yeni füze savunma sistemleri almasının, Doğu Akdeniz'de gerginliği artırabileceğini belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN