Erdoğan'dan Kıbrıs mesajı: Artık bizim için Kuzey-Güney diye bir olay kalmadı

Erdoğan'dan Kıbrıs mesajı: Artık bizim için Kuzey-Güney diye bir olay kalmadı

AK Parti ile bayramlaşma töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC ziyaretine dair önemli mesajlar verdi. Kıbrıs Türk Devletinin en kısa zamanda geniş bir tanınırlığa sahip olması için her türlü gayreti sergileyeceklerini kaydeden Erdoğan, "Artık bizim için Kuzey Kıbrıs- Güney Kıbrıs diye bir olay kalmamıştır" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti teşkilatları ile video konferansla bayramlaşma programına katıldı.

Burada önemli mesajlar veren Erdoğan, koronavirüs (Kovid-19) salgınında ortaya çıkan yeni varyantlara değindi, Türkiye'nin bu mutasyonların pençesine düşmediğini belirtti. Erdoğan, KKTC ziyaretinin çok önemli olduğunu söyleyerek, "Artık Kıbrıs Türklerinin uluslararası görüşmelerde masadaki tek talebi egemen devlet statülerinin tanınmasıdır. Bunun dışındaki tüm teklifler geçerliliğini yitirmiştir. Bizim için Kuzey Kıbrıs ve Güney Kıbrıs diye bir olay kalmamıştır. Bizim için bağımsız devletler vardır" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Türkiye henüz yeni varyantların pençesine düşmüş değil. Bu bayramı maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyarak gönülden idrak ediyoruz. Organize sanayi bölgelerinde sürekli yer açma çabaları var. Bunlar istihdamı olumlu etkiliyor. 2023 hedeflerimize doğru kararlılıkla yürüyoruz. Önümüze kurulan tuzakları birer birer boşa çıkarıyoruz.

'BİZİM İÇİN KUZEY-GÜNEY DİYE BİR OLAY KALMADI'

Kıbrıs'ta icra ettiğimiz program pek çok bakımdan önemliydi. Artık Kıbrıs Türklerinin uluslararası görüşmelerde masadaki tek talebi egemen devlet statülerinin tanınmasıdır. Bunun dışındaki tüm teklifler geçerliliğini yitirmiştir.

1963'ten itibaren Kıbrıs Türklerine katliam dahil her türlü haksızlığı yapan bunlardı. Türkiye'nin gösterdiği iyi niyete rağmen aleyhimize çalışan Rumlardı. Masadan kaçan Rumlardı.

Kıbrıs Türkü kardeşlerimizi egemen devlet üzerine kurulu teklifini sonuna kadar destekliyoruz. Bizim için Kuzey Kıbrıs ve Güney Kıbrıs diye bir olay kalmamıştır. Bizim için bağımsız devletler vardır.

Kıbrıs Türkü kardeşlerimi bu konuda kararlı gördüm. Her türlü gayreti sergileyeceğiz. Bunun somut neticelerini de inşallah yakında görmeye başlayacağız.

'SON VİRAJA GİRDİKLERİNİN FARKINDALAR'

Türkiye 2023'e çok daha farklı bir şekilde girmenin gayreti içinde. Sınamaların artacağı anlaşılıyor. Ülkemizi 19 yıldır sürdürdüğü ve yeni aşamasına geçtiği demokrasi ve kalkınma hamlesinden çıkarmak isteyenler son viraja girdiklerinin farkındalar. Biz de bunun önemini biliyoruz. İşte bunun için Cumhur İttifakı'nın gücüne, AK Parti'nin birliğine, beraberliğine sahip çıkmasının ehemmiyetle vurgu yapıyoruz. Caddede sokakta, çarşıda pazarda, evde her yerde biz olacağız. Vatandaşımızın sevinçli ve acılı günlerinde de biz olacağız."

'YALANLARI SABUN KÖPÜĞÜ GİBİ PATLAYIP GİDİYOR'

İşte bunun için her fırsatta, Cumhur İttifakı'nın gücüne, AK Parti'nin birliği ve beraberliğine sahip çıkmasının vurgusunu yapıyoruz. Normalleşme adımlarına paralel olarak yeniden il ziyaretlerimize başladık. Şu gerçeği sizlere bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Her vatandaşımızın elini sıkıyor, gönlünü alıyorsak karşımızdakilerin yalanları sabun köpüğü gibi patlayıp gidiyor. Sahayı tüm gücümüzle kapatacağız."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (13)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
13 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN