Erdoğan merakla beklenen müjdeyi açıkladı: Kıbrıs'a külliye yapılacak

Erdoğan merakla beklenen müjdeyi açıkladı: Kıbrıs'a külliye yapılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan günlerdir beklenen müjdeyi KKTC Parlamentosu'nda açıkladı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin yapılacağını duyuran Erdoğan, 500 dönüm arazide inşa edilecek projede millet bahçesinin de yer alacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Parlamentosu'nda (KKTC) açıklamalarda bulundu. Parlamentoda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım da yer aldı. Erdoğan, günlerdir merakla beklenen müjdeyi de burada açıkladı.

"KKTC Cumhurbaşkanlığı'nın ne doğru dürüst bir parlamento binası var ne de Cumhurbaşkanlığı binası var. Biz bunu KKTC'ye yakıştırmıyoruz" diyen Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi yapılacağını açıkladı.

Erdoğan, "Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin proje çalışmaları bitti. İnşasına da yakında başlıyoruz. 500 dönüm arazide hem külliyeleri yapacağız hem de millet bahçesi gerçekleştirmek istiyoruz. Gönlümden şu geçiyor: Devlet olmanın işte ifadesi budur. Bunu bu projeyi hayata geçirmek suretiyle nasıl bir Kuzey Kıbrıs, Kıbrıs Türklerine ait bir devlet varmış bunu birilerinin görmesi lazım" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

"Bugün Türkiye ile KKTC arasındaki, gücünü şehitlerimizin kanlarından alan ebedi ve ezeli kardeşliğimizi tüm dünyaya isteseler de istemeseler de bir kez daha ilan ediyoruz.

Kıbrıs davası büyük bir davadır. Bu dava, tarihiyle büyük, vicdanıyla büyük, mücadelesiyle büyük, 1974'te yazdığı kahramanlık destanıyla büyük bir milletin davasıdır.

Sırtlarını dayadıkları güçlere güvenerek Kıbrıs Türkü'nü yok edeceklerini sananlar, karşılarında Kıbrıs Türk halkının çelikten iradesini buldular.

Kimi gafillerin zehirli ayrılık oklarını Kıbrıs Türk halkının kalbine saplamasına fırsat vermeyeceğiz.

'KİMİN İŞGALCİ ZİHNİYETİ TEMSİL ETTİĞİNİ BİLİYORUZ'

KKTC'nin varlığı ve dirliği her türlü siyasi mülahasanın üzerindedir. Cumhuriyet Meclisi'nin bu anlayışla mali yapıyı güçlendirmeye, gerekli reformlarla ilgili adımları süratle atacağına inanıyorum. Atacağınız her adımda yanınızda olacağız. Artık sıkıntı olmayacak, artık çok daha iyi günler var önümüzde derken, ABD'de birileri ile ortak mahfillerle ortalığı karıştırmak isteyenler olduğunu biliyoruz. Yarınki konuşmamda bunlara da değineceğim.

Değerli milletvekilleri, kimin işgalci, kimin işgalci zihniyeti temsil ettiğini iyi biliyoruz.

'TECRÜBELER, RUM TARAFININ ORTAK BİR DEVLET KURMA HAYALİNİN OLMADIĞINI GÖSTERDİ'

Barış Harekatı Kıbrıslı kardeşlerimizin yalnız olmadığını, tarih sahnesinden silinemeyeceğini göstermiştir.

Rum kesiminin kendini adanın tek sahibi görmesi, Kıbrıslı Türkleri azınlık görmesi çözümsüzlüğü getirdi. Tarih ve bu süreçte acı şekilde edindiğimiz tecrübeler, Rum tarafının ortak bir devlet kurma hayalinin olmadığını bizlere açıkça öğretmiştir.

'BİZİM BİR 50 YIL DAHA KAYBETMEMİZ SÖZ KONUSU DEĞİL'

Türk sözünde durur ama Rum sözünde durmaz. O zaman da sözünde durmadılar. Annan bunlarla o zaman uğraşamadı. Yıllardır reddettikleri federasyon yönetimini savunuyor gibi yapıyorlar. Bizim artık bir 50 yıl daha kaybetmemiz söz konusu değildir. Adil bir çözüm adanın gerçeklerini göz önüne alarak olabilir. Adada iki ayrı devlet ve halk vardır. Uluslararası toplum da bunu er ya da geç kabul edecektir.

'AYDINLIK GELECEĞİMİZİ HEP BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ'

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın Cenevre'de sunduğu öneriye desteğimiz tamdır. Bundan taviz vermeyiz, veremeyiz. Kıbrıs Türkü'ne kurulan tuzakları bozacağız, aydınlık geleceğimizi hep birlikte inşa edeceğiz.

Hidrokarbon faaliyetlerinin hakça paylaşılması konusunda KKTC'nin tüm önerileri ellerinin tersi ile itiyorlar. Bölgesel bir konferans düzenlenmesini önerdik. Hala bir cevap alamadık. Bu bile kimin diyalogdan yana olduğunu göstermektedir.

Bunu bu kürsüden bir kere daha dünyaya ilan etmek istiyorum. Kimsenin toprağında gözümüz yoktur. Sorunları hakla, hakkaniyet ile çözüme karıştırmak hedefimizdir.

Sizlerin de desteği ile tam bir dayanışma ile eş güdüm halinde kararlı duruşumuzu sürdürmeye devam edeceğiz. Müjdemi açıklamak istiyorum.

KIBRIS'A KÜLLİYE MÜJDESİ

KKTC Cumhurbaşkanlığı'nın ne doğru dürüst bir parlamento binası var ne de Cumhurbaşkanlığı binası var. Biz bunu KKTC'ye yakıştırmıyoruz. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin proje çalışmaları bitti. İnşasına da yakında başlıyoruz. 500 dönüm arazide hem külliyeleri yapacağız hem de millet bahçesi gerçekleştirmek istiyoruz. Gönlümden şu geçiyor: Devlet olmanın işte ifadesi budur. Bunu bu projeyi hayata geçirmek suretiyle nasıl bir Kuzey Kıbrıs, Kıbrıs Türklerine ait bir devlet varmış bunu birilerinin görmesi lazım.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (85)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
85 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN