Erdoğan, Kıbrıs'taki külliyenin nereye yapılacağını açıkladı: Şöyle sırtımızı dayayarak...

Erdoğan, Kıbrıs'taki külliyenin nereye yapılacağını açıkladı: Şöyle sırtımızı dayayarak...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'müjde' olarak duyurduğu Kıbrıs'taki külliyenin nereye yapılacağını açıkladı. Gençlerle bir araya gelen Erdoğan, bir soru üzerine külliye projesinin detaylarını da paylaştı: Şimdi de inşallah yapacağımız külliyeyi de Beşparmak Dağları'na sırtımızı dayayarak, böyle bir yerde yapmayı planladık Sayın Cumhurbaşkanı ile beraber."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'müjde' olarak duyurduğu Kıbrıs'taki külliyenin nereye yapılacağını da açıkladı.

Lefkoşa'daki Büyük Han'da gençlerle bir araya gelen Erdoğan, bir soru üzerine külliye projesinin detaylarını paylaştı.

"HELLİM PEYNİRİ GELMİYOR DERSEK AYIP OLUR"

Erdoğan, "Kıbrıs denilince aklınıza ilk ne geliyor? Fetihler mi hellim mi?" sorusuna şöyle cevap verdi:

"Hellim peyniri gelmiyor dersek ayıp olur. Şu anda malum Kıbrıs'ın en güçlü kalemlerinden bir tanesi hellim peyniri. Tabii bizim aklımıza 74 geliyor. Çünkü 1974, o mücadele de o savaş da çocukluğumuzun en hareketli çağlarıydı ve buralardaki zafere giden o yolda Doktor Fazıl Küçük, Rauf Denktaş, öbür tarafta Başbakan merhum Ecevit, Başbakan Yardımcısı Erbakan ve bunlarla birlikte milletimizin verdiği mücadele unutulur gibi değildi.

"AKLIMDA BEŞPARMAK DAĞLARI KALDI"

Verilen bu mücadele neticesinde de hamdolsun, bu zalim diyeceğim artık, Yunanların elinden kurtarılmış oldu. Bu mücadele ile birlikte adeta dünyada bize karşı Haçlı Seferi zihniyetini yeniden ortaya koymak isteyenlere Türkler olarak büyük bir ders vermiş olduk. O günden aklımda kalan en önemli başlık nedir diye sorarsanız onu da söyleyeyim. Beşparmak Dağları'dır. Şimdi de inşallah yapacağımız külliyeyi de Beşparmak Dağları'na sırtımızı dayayarak, böyle bir yerde yapmayı planladık Sayın Cumhurbaşkanı ile beraber."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (24)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
24 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN