Erdoğan Kıbrıs'ta 4 projenin açılışına katıldı

Erdoğan Kıbrıs'ta 4 projenin açılışına katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lefkoşa'da toplu açılış töreninde birçok projenin temel atma törenine canlı bağlantıyla katıldı, projeler hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) toplu açılış törenine katıldı. Burada birçok projenin yapıldığı bölgelere canlı bağlanan Erdoğan, konuşma gerçekleştirdi ve projeler hakkında bilgilendirmede bulundu.

Bilgi çağında olduğumuzu ve verinin korunmasının devletin güvenliği için en önemli konulardan biri haline geldiğini belirten Erdoğan, bugün temeli atılan veri merkezinin açılışını gerçekleştirdi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Ulaşım projelerine büyük önem veren bu projeleri bir ülkenin gelişmesinin ve kalkınmasının temeli olarak gören bir Cumhurbaşkanıyım.

KKTC Lefkoşe Kuzey Çevreyolu projesi başkent trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak, zaman ve yakıt tasarrufu sağlayacaktır.

VERİ MERKEZİ AÇILIŞI

İçinde bulunduğumuz bilgi çağında veri ve verinin korunması devlet güvenliği için en önemli konulardan biri haline gelmiştir. Dijital dönüşüme en iyi şekilde uyum sağlamak yönünde önemli mesafeler kat ettik. Dünyaya örnek bir performans sergiledik. KKTC'nin dijital atılımları için de bu alana önem veriyoruz. KKTC e-DEVLET projesini 2012'de başlatmıştık. Bugün de temelini atacağımız veri merkezi e-devlet sisteminin en önemli ayağını oluşturuyor. Hizmet sunumuna ait altyapı araçları 7/24 kesintisiz karşılanacaktır.

'MARAŞ AÇILIŞ KARARI COŞKUMUZU KATLANDIRDI'

Restorasyonu yapılan Bilal Ağa mescidinin de yeniden açılışını gerçekleştireceğiz. Maraş açılış kararı coşkumuzu katlandırdı. Maraş eski günlerine kimsenin hakkına halel getirmeden kavuşacaktır. Burada Bilal Ağa Mescidi açılışının da heyecanını ayrıca yaşıyoruz. Hızla bunu tamamlayan ve burada emeği olan herkese şahsım adına teşekkür ediyorum.

'YAKINDAN TAKİP EDECEĞİZ'

Daha önce de mimarımız ve Ersin beyle birlikte çalışmalarımızı yaptık. Bu konuda da adımların hızlıca atılmasını, Cumhuriyet Meclisi'nin de yeni binasına kavuşması için en kısa zamanda hazırlanarak olgunlaştırılmasını bekliyorum. Özellikle KKTC'nin kalkınması, gelişmesi için yardımcımız Fuat Oktay ile yakından takip etmeyi sürdüreceğiz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN