Gürcistan kanalı Ermenileri kızdırdı

Gürcistan kanalı Ermenileri kızdırdı

Gürcistan kanalı İMEDİ TV'nin hatası diplomatik krize neden oluyordu. Ülkenin yoğurt ihracatıyla ilgili bir haberde ekrana getirilen ayran şişesinin üzerinde yazanlar şaşkınlık yarattı. Olayın teknik bir hata nedeniyle meydana geldiğini belirten kanal yönetimi Ermenistan'dan özür diledi.

Gürcistan'da ulusal çapta yayın yapan İMEDİ TV ilginç bir habere imza attı. Ülkenin yoğurt ihracatıyla ilgili bir haberde ekrana getirilen ayran şişesinin üzerinde yazanlar şaşkınlık yarattı. Şişelerin üzerinde Gürcü alfabesiyle ayran yazarken, yazının üstünde Ermenice "Karabağ Azerbaycan'dır", altta ise "Dolma da Azeri yemeğidir" yazması Ermenileri kızdırdı.

Gürcistan'daki Ermenistan Büyükelçiliği konuyla ilgili olarak Gürcistan Dışişleri Bakanlığı ile temasa geçerek açıklama istedi.

Gelen tepkiler üzerine Gürcistan televizyonu sorunun teknik bir hatadan meydana geldiğini belirterek özür diledi.

Şirket ayrıca röportajın o kısmının tüm sosyal platformlarından kaldırılacağını açıkladı.

NE OLMUŞTU?

İki ülke 4 Kasım 2020'de başlayıp 7 Kasım 2022'de Azerbaycan'ın zaferiyle sonuçlanan ve ''Dağlık Karabağ'' savaşı olarak bilinen Şuşa Muharebesinde karşı karşıya gelmiş, savaştan zaferle ayrılan Azerbaycan, Ermenistan'ın 28 yıl önce işgal ettiği Şuşa'yı geri almıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN