Aliyev Karabağ'daki son durumu açıkladı: Ermenistan'a diz çöktürdük

Aliyev Karabağ'daki son durumu açıkladı: Ermenistan'a diz çöktürdük

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan ile yaşanan çatışmalarda son durumu açıkladı. Tüm toprakların kurtarılacağını belirten Aliyev "Ermenistan'a diz çöktürdük" dedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında, Dağlık Karabağ'daki çatışmalarla alakalı son gelişmeleri aktardı. Ermenistan'ın sivilleri hedef aldığını vurgulayan Aliyev, Ermenistan'ı kendi topraklarından kovacaklarını belirtti ve "Ermenistan'a diz çöktürdük" dedi.

Aliyev'in açıklamaları şöyle:

"Ermenistan ordusunu öz topraklarımızdan kovacağız. Gence'ye namertçe saldırı yapıldı, siviller hedef alındı. 30 yıl toprağımızda oturup bize meydan okumaya çalıştılar.

"AZERBAYCAN HALKININ İRADESİNİ KIRAMADILAR"

Ermenistan tarihi binalarımıza, camilerimize zarar verdi. Ermeniler cami yıkabilir, ama biz o camileri kalbimizde yaşatacağız. Azerbaycan halkının iradesini kıramadılar.

Kurtarılan bütün topraklara döneceğiz, barış içinde yaşayacağız. Statükoyu savaş alanında Azerbaycan değiştirmiştir. Ben halkıma verdiğim sözlere sadığım. İşgalden sonra dünyaya gözünü açanlar da ata yurduna döneceği günü bekledi.

"YENİLMEZ DENİLEN ERMENİSTAN SAVAŞ MEYDANINDAN KAÇIYOR"

Benim cumhurbaşkanı olarak en büyük görevim toprakları kurtarmaktır. Bizim yumruğumuz, bizim birliğimizdir. Yenilmez denilen Ermeni ordusu savaş meydanından kaçıyor. Ermenistan'a diz çöktürdük"

Ermenistan'ı destekleyenlerin ne aklı var ne de vicdanı. Ermenistan'ın 241 tankı, 70 grand füzesi imha edildi. 39 tankına el konuldu. Zengilan şehri bizimdir."

NE OLMUŞTU?

Azerbaycan ordusu, Ermenistan ordusunun başlattığı saldırılara 27 Eylül'de karşı saldırı ile cevap vermişti. 

Cephe hattındaki çatışmalar sürerken, taraflar Moskova'da masaya oturmuş ve 10 Ekim için ateşkes kararı alınmıştı. Fakat Ermeni güçlerin saldırıları nedeniyle ateşkes fiilen devreye girmemişti. 

Ermenistan ordusu, Azerbaycan'ın Gence kentine füzelerle saldırmış, 10 kişinin ölümüne neden olmuştu. Gence'ye 17 Ekim'de füzelerle bir saldırı daha düzenlenmiş, 13 sivil yaşamını yitirmişti. 

Ermenistan'ın, Azerbaycan yerleşim birimlerine top ve füzelerle düzenlediği saldırılarda bugüne kadar toplam 61 sivil hayatını kaybetti. 

En son 18 Ekim'de yeniden ateşkes kararı alınmış fakat yine Ermenistan'ın kanlı saldırılar nedeniyle ateşkes uygulanamamıştı. 

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Ermenistan ordusunun 18 Ekim'de yürürlüğe giren geçici insani ateşkesi alenen ihlal ederek Azerbaycan sivil yerleşim birimleri ve mevzilerine ağır top atışı gerçekleştirdiğini belirtmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN