Azerbaycan, Ermenistan ordusuna ait askeri hedefleri yok etti

Azerbaycan, Ermenistan ordusuna ait askeri hedefleri yok etti

Ermenistan ordusuna ait hedefler Azerbaycan ordusu tarafından yok edildi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada, 19 Ekim gün boyunca ve 20 Ekim sabaha karşı Fuzuli-Hadrut-Cebrayil ve Gubadlı-Zengilan yönünde operasyonların devam ettiğini belirtti.

Açıklamada Ermenistan güçlerinin Azerbaycan ordusunun mevzilerine çeşitli yönlerden saldırdığı, Azerbaycan ordusunun yürüttüğü operasyonlar neticesinde cephenin farklı yönlerinde Ermenistan’a ait çok sayıda hedefin yok edildiği bildirildi.

Ermenistan güçlerinin Azerbaycan ordusunun savunma hattına top ve havanlarla ateş açtığı ifade edilen açıklamada, Azerbaycan ordusunun, Ermenistan güçlerine ait 2 adet T-72 tank, 4 adet Grad füze sistemi, 1 adet D-30 obüsü ve 5 aracı imha ettiği ifade edildi. 

GÜRCİSTAN'DA ERMENİSTAN'IN AZERBAYCAN'DA KATLETTİĞİ SİVİLLER ANILDI

Ermenistan ordusunun Azerbaycan'ın Gence kentine düzenlediği saldırılarda yaşamını yitiren siviller Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te anıldı.

Gence'de yaşamını yitiren siviller için Tiflis'te bir anı köşesi açıldı. Azerbaycan'ın Tiflis Büyükelçiliği binası karşısında açılan anma köşesinde, Gence'deki saldırılar sonucu hayatını kaybedenlerin fotoğrafları asıldı.

1.jpg

Gün boyu burayı ziyaret edenler çiçekler getirdi, saldırıda yaşamını yitiren çocukların fotoğraflarının önüne ise oyuncaklar bırakıldı.

Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Fatma Ceren Yazgan da anı köşesini ziyaret etti.

Azerbaycan'ın Tiflis Büyükelçisi Faik Guliyev'e taziyelerini ileten Yazgan, fotoğrafların önüne çiçek bıraktı.

Büyükelçi Yazgan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ermenistan'ın saldırı düzenlediği Gence'de çocukların da hayatını kaybettiğini ifade ederek, "Bunlar çok acı görüntülerdir, çünkü o saldırılarda hayatını kaybeden bir çocuğun dün doğum günüydü ve bu çocuğun anısına getirilen oyuncaklar var burada." dedi.

2-001.jpg

Ermenistan'ın özelikle sivilleri hedef alan saldırılar düzenlediği ve bunun sonuçlarının çok acı olduğunu kaydeden Yazgan, "Biz büyükelçilik olarak, Gürcistan'daki Türk toplumu olarak tabii ki Azerbaycan halkının bu kayıplar karşısındaki acısını paylaşıyoruz. Gürcü toplumunun da Gürcistan halkının da bu acıyı çok iyi anladığını ve paylaştığını düşünüyorum." şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN