Azerbaycan ordusu Zengilan kenti ile birlikte 24 köyü kurtardı

Azerbaycan ordusu Zengilan kenti ile birlikte 24 köyü kurtardı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan ordusunun Zengilan kentini Ermenistan işgalinden kurtardığını açıkladı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan ordusunun Fuzuli'nin 6, Cebrail'in 7, Hocavend'in 5, Zengilan kenti ile birlikte 6 köyünü de Ermenistan'ın işgalinden kurtardığını duyurdu.

Aliyev açıklamasında, ”Haval, Zarnalı, Memmedbeyli, Hakari, Şerifan, Muğanlı köyleri ve Zangilan şehri. Zangilan bizim, Karabağ bizim” ifadelerini kullandı.

Aliyev, ulusa sesleniş konuşması yaparak, Fuzuli ilinin Dörtçınar, Kürtler, Yukarı Abdurrahmanlı, Kargapazar, Aşağı Veyselli ve Yukarı Aybasanlı; Cebrail ilinin Sarafşa, Hasankaydı, Fuganlı, İmambağı, Taşveyselli, Aktepe ve Yar Ehmedli; Hocavend ilinin Ağcakend, Mülküdere, Taşbaşı, Güneşli  ve Veng köylerinin işgalden kurtarıldığını duyurdu.

Aliyev, Hocavend'in Veng köyünün ismini Çınarlı olarak değiştirdiğini kaydetti.

Azerbaycan ordusunun Zengilan ilinin topraklarını da kurtarmaya başladığını bildiren Aliyev, kent merkezi ile Havalı, Zerneli, Memmedbeyli, Hekeri, Şerifan ve Muganlı köylerinin artık Azerbaycan'ın kontrolünde olduğunu bildirdi. 

KENTTE GÖNDERE AZERBAYCAN BAYRAĞI ÇEKİLDİ

Azerbaycan askerleri, işgalden kurtardıkları Zengilan kent merkezine Azerbaycan bayrağı dikti.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, 27 yıl sonra işgalden kurtarılan Zengilan kent merkezinin görüntülerini yayınladı.

azerbaycan.jpg

Görüntülerde, askerlerin Zengilan kentindeki binalardan birinin önüne Azerbaycan bayrağı diktiği görülüyor.

Kameralara konuşan askerlerden biri, "Sayın Cumhurbaşkanım, Başkomutanım. Emrinize uygun olarak Zengilen kenti ve çevresindeki köyler işgalden kurtarılmıştır. Hali hazırda Azerbaycan bayrağı dalgalanmaktadır. Yaşasın Azerbaycan. Yaşasın Başkomutan. Karabağ Azerbaycan'dır." dedi.

ERMENİSTAN ORDUSUNUN ATEŞ NOKTALARI VURULDU

Azerbaycan ordusu tarafından Ermenistan ordusunun ateş noktaları vuruldu.
Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Azerbaycan topçu birlikleri tarafından Ermenistan ordusunun ateş noktalarına saldırılar düzenlediği belirtildi. Bakanlık saldırılara ilişkin görüntüleri paylaştı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN