'Hadi Çocuklar Camiye' projesi kayıtları yarın başlıyor

'Hadi Çocuklar Camiye' projesi kayıtları yarın başlıyor

Server Gençlik ve Spor Kulübü Derneği'nin, 2019-2020 eğitim-öğretim döneminin yarıyıl tatilinde düzenleyeceği 'Haydi Çocuklar Camiye' projesi kayıtları yarın başlıyor. Çocuklara camide cemaatle namaz kılmayı sevdirmeyi amaçlayan etkinlik, 20 Ocak 2020 Pazartesi günü sabah namazıyla başlayacak ve 11 gün sürecek.

Çocuklara camiyi ve namazı sevdirmeyi amaçlayan 'Haydi Çocuklar Camiye' projesine katılmak isteyen 6-9 ve 10-13 yaş arası çocuklar, 20 Ocak 2020 Pazartesi sabah namazından itibaren 11 gün boyunca 5 vakit namazını camide kılmaya gayret edecek.

Geçen yıllardaki yarıyıl tatilinde on binlerce çocuğun anne ve babasıyla camilere koştuğu 'Haydi Çocuklar Camiye' etkinliğinin 3'üncü bu yıl Türkiye'nin 81 ilinde belirlenen camilerde gerçekleştirilecek.

NAMAZ KILANLARA HEDİYE

Camide cemaatle namaz kılan, süre ve duaları ezberleyen çocuklar, topladıkları puanların kendi şehrindeki sıralamasına göre çeşitli hediyeler kazanacak.

Toplumun geniş bir kesimi tarafından benimsenen ve büyük ilgi gören proje sayesinde hem çocukların sevgi ve merhamet duyguları gelişecek, hem de namazlarını camide kılan çocuklar Yaratıcı'nın sevgisini ve hoşnutluğunu kazanmaya çalışacak.

20 OCAK'TA SABAH NAMAZI İLE BAŞLAYACAK

Çocuklara camide cemaatle namaz kılmayı sevdirmeyi amaçlayan etkinlik, 20 Ocak 2020 Pazartesi günü sabah namazıyla başlayacak ve 11 gün sürecek.

19-12/14/11.jpg

İki farklı kategoride uygulanacak yarışmaya A Kategorisinde 6, 7, 8 ve 9 yaşındaki, B Kategorisinde ise 10, 11, 12, 13 yaşındaki çocuklar katılabilecek. Katılımcı çocuklar, namaz vaktinde camide cemaatle namaz kılarak ve her kategori için belirlenen dua ve sureleri ezberleyerek puan kazanacak.
Dereceye girerek ödüle layık görülen katılımcılara, Haydi Çocuklar Camiye İl Proje Paydaşları tarafından çeşitli hediyeler takdim edilecek. Başvurular, 15 Aralık 2019 itibariyle www.haydicocuklarcamiye.com adresinden yapılabilecek.

19-12/14/12.jpg

'HAYDİ ÇOCUKLAR CAMİYE' PROJESİ NEDİR?

Server Gençlik ve Spor Kulübü Derneği tarafından geçen yıllarda İstanbul'daki birkaç camide başlatılan Haydi Çocuklar Camiye Projesiyle, çocuklara camiyi ve namazı sevdirmek amaçlandı.

Yarışma, Türkiye'nin birçok şehrindeki paydaş derneklerin belirlediği Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı cami ve mescitlerde uygulandı.

Bu yıl 'Haydi Çocuklar Camiye-3' olarak yarıyıl tatilinde çocukların camiye davet edileceği proje kapsamında ayrıca, bayram ve kandil gibi özel günlerde de çocukların ebeveynleriyle birlikte camiye gelmesi teşvik ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN