Halil Falyalı suikastında yeni gelişme! 14 günlük takip, iki ayrı pusu, 16 mermi...

Halil Falyalı suikastında yeni gelişme! 14 günlük takip, iki ayrı pusu, 16 mermi...

Falyalı suikastına ilişkin ortaya çıkan yeni gelişmelere göre, Falyalı 14 gün boyunca takip edilmiş ve Falyalı'ya iki ayrı pusu kurulmuş. Açılan ateş sonucu Falyalı'nın bedenine 16 mermi isabet ederken, Kıbrıs'ta yakalanan şüphelilerin de ilk ifadesi ortaya çıktı.

Kıbrıs'ta uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen Halil Falyalı soruşturmasına ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı. Falyalı'nın bedenine 16 kurşun isabet ederken, suikastin profesyonelce hazırlandığı tespit edildi. Polisin yürüttüğü soruşturmaya göre saldırganlar 14 gün boyunca Falyalı'yu takip etmiş. Hangi güzergahı kullanacağını, ailesinin yanında olup olmadığı gibi detayları hesaplayan saldırganların 2 ayrı pusu kurduğu öğrenildi. Öte yandan saldırı sonrası Kıbrıs'ta yakalanan şüphelilerin de ilk ifadeleri ortaya çıktı.

16 MERMİ İSABET ETTİ

Kıbrıs'taki Halil Falyalı suikasti gündemi sarstı. Falyalı'nın içinde olduğu otomobil çapraz ateşe tutuldu. Falyalı ile şoförü Murat Demirtaş, kanlar içinde kaldı. Hastaneye kaldırılan ikili, kurtarılamadı. Halil Falyalı'nın vücudundan tam 16 mermi çıktı.

Zanlıların, suikastın ardından KKTC'den tekne ile Türkiye'ye geçtiği iddiası ortaya atıldı. İstanbul ve KKTC'de operasyonlar yapıldı. Ekipler, 6 kişiyi gözaltına alındı.

SALDIRININ ARKASINDA 'SÖYLEMEZ KARDEŞLER' Mİ VAR?

İstanbul'da gözaltına alınan şüphelilerin ise "Söylemez Kardeşler" olarak bilinen suç örgütünün lideri Mustafa Söylemez ile 2 adamı olduğu ortaya çıktı.

Kıbrıs kaynaklarından elde edilen bilgilere göre ise; olayla ilgili tutuklanan Ö.T. ile adaya birlikte giriş yaptığı tespit edilen Y.G. dün mahkemeye çıkarıldı.

Soruşturmayla ilgili detaylar mahkemede polis tarafından paylaşıldı. Ekipler, olay yerinde 59 adet 7.62 mm boş kovan, 9 adet 7.62 mm mermi çekirdeği ve 5 adet de 9 mm çapında kovan bulunduğunu açıkladı.

Soruşturmayla ilgili detaylar mahkemede polis tarafından paylaşıldı. Ekipler, olay yerinde 59 adet 7.62 mm boş kovan, 9 adet 7.62 mm mermi çekirdeği ve 5 adet de 9 mm çapında kovan bulunduğunu açıkladı. Olayda birden çok silah ile birçok kiralık araç kullanıldığına dair bulgu olduğu da dikkat çeken diğer detaylar arasındaydı.

SUİKST ŞÜPHELİSİNİN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Sabah'ta yer alan habere göre; avukatı olmaması nedeniyle mahkemede söz alan zanlı Ö.T, "Olayda bağlantım yok. Can güvenliğimden endişe ediyorum. Tahliyemi talep ediyorum" ifadelerini kullandı.

'NEDEN TUTUKLANDIM?'

Şüpheli, mahkemede neden tutuklandığını da sordu. Bunun üzerine müfettiş, olayla bağlantılı olduğuna dair bulguların yer aldığını söyledi.

Bunun üzerine zanlı, "Benim orada bulunmam mı bulgu?" diye yeniden soru yöneltti. Müfettiş ise zanlının olaya katıldığı yönünde de bulguların yer aldığını söyledi. Her iki şüpheli hakkında 6'şar gün tutukluluk kararı alındı.

14 GÜN BOYUNCA FALYALI'YI TAKİP ETMİŞLER

Öte yandan suikastla ilgili ortaya çıkan yeni detaylar saldırının ne kadar planlı olduğunu gözler önüne serdi. Independet Türkçe'de yer alan habere göre; saldırganlar 14 gün boyunca Halil Falyalı’yı takip etti.

İKİ AYRI PUSU

Ev ve işyerlerinin çevresinde, geçtiği yollarda keşifler yapan saldırganlar, Falyalı’nın ev ve işyeri arasında iki farklı yol kullandığını tespit etti. Olay akşamı da söz konusu yollarda iki ayrı noktada pusu kurdu.

3 KOLDAN KURŞUN YAĞMURUNA TUTTULAR

Olayda, iki Kalaşnikof ve henüz türü tespit edilemeyen bir silah olmak üzere 3 silah kullanıldı. 3 koldan ateş edildi. KKTC’de tutuklanan Ömer Tunç’un kiraladığı araç ise olay günü bölgede 40 dakika ile 1 saat arasında kaldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN