'Hayra alamet değil' diyerek Türkiye'yi uyardı! 2009'daki felaket geri dönüyor: Belediyeler hazırlığını yapsın

'Hayra alamet değil' diyerek Türkiye'yi uyardı! 2009'daki felaket geri dönüyor: Belediyeler hazırlığını yapsın

Temmuz ayında etkisini gösteren sıcak hava dalgası Ağustos ayı ile birlikte giderek tüm yurdu ele geçirmiş durumda. İstanbul başta olmak üzere birçok kentte sıcaklıklar 40 dereceye kadar ulaştı. Vatandaşlar 'Hava sıcaklıkları daha da artacak mı? Bugün hava durumu nasıl?' sorularını araştırırken Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakik uyarısı geldi. 2009'daki felaket geri dönüyor! Kerem Ökten 'Hayra alamet değil' diyerek belediyeleri uyardı. Felaket geliyor...

Ağustos ayında etkili olan El Nino ve Eyyam-ı Bahur hava sitemleri sıcaklıkları hızla artırırken birçok kentte termometreler 40 dereceye kadar ulaştı. Üç gündür etkili olan nemli hava vatandaşları bunaltırken 'Hava sıcaklıkları ne zaman düşecek? Yağışlar ne zaman geliyor? Bugün hava durumu nasıl?' sorularını merak konusu oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika olarak uyardı. 2009'da yaşanan felaket geri geliyor! Ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten 'Hayra alamet değil' diyerek Türkiye'yi uyardı. Tüm belediyeler şimdiden hazırlığını yapsın. Taş üstünde taş kalmayacak! İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SON DAKİKA OLARAK UYARDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre Türkiye'nin kuzey kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz'in batı kıyıları ile (Samsun merkez hariç) Orta ve Doğu Karadeniz kıyı illerinin yerel sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

reer.jpg

Rüzgarın, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun güneydoğusunda güneydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı.

BUGÜN HAVA DURUMU NASIL?

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarının İç, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli, yurdun güney kesimlerinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun güneydoğusunda güneydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

KEREM ÖKTEN 'HAYRA ALAMET DEĞİL' DİYEREK UYARDI: 2009'DAKİ FELAKET GERİ GELİYOR!

Hava durumu tahminleriyle sık sık gündeme gelen ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, sosyal medya hesabından yeni bir uyarıda bulundu. 2009'daki yaşanan sel felaketine değinen Ökten, sıcak havalardan dolayı yağışlar geleceğini ve belediyelerin sel felaketine karşı tedbirli olması gerektiğini belirterek, "Bu sıcak atakları ve deniz sularının çok ısınması hayra alamet değil. Bildiğiniz gibi 9 Eylül 2009'da tarihi bir sel yaşamıştık. 2009 senesi de el nino'ydu. Belediyeler her zaman sellere karşı hazırlık olmalı." uyarısın bulundu.

b3.jpg

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

9 AĞUSTOS 2023 ÇARŞAMBA GÜNÜ

h1.png
10 AĞUSTOS 2023 PERŞEMBE GÜNÜ

h2.png
11 AĞUSTOS 2023 CUMA GÜNÜ

h3.png
12 AĞUSTOS 2023 CUMARTESİ GÜNÜ

h4.png
13 AĞUSTOS 2023 PAZAR GÜNÜ

h5.png

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN