HDP Eş Genel Başkanı Sancar: Muhalefetin birlikte hareket etmekten başka seçeneği yok

HDP Eş Genel Başkanı Sancar: Muhalefetin birlikte hareket etmekten başka seçeneği yok

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Millet İttifakı ve Cumhurbaşkanı seçimleriyle ilgili konuştu. Sancar, muhalefetin tümünün birlikte hareket etmesi gerektiğini söyledi. HDP’nin kapatılması ihtimalini de değinen Sancar, parti olarak her türlü seçeneğin üzerinde çalıştıklarını ifade etti.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Cumhurbaşkanı seçimleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Diken'den Altan Sancar'a konuşan, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, ‘altılı masa’nın adayını ne şartlarda destekleyebileceklerini ve hangi durumda kendi adaylarını çıkarabileceklerini anlattı. Sancar, İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırı ve sonrasında başlayan harekat, AK Parti-MHP cephesi, partisinin hedefleri, İYİ Parti-HDP arasındaki tartışmalar ve kapatma davası gibi konularda da görüşlerini paylaştı.

'BİRLİKTE HAREKET ETMEKTEN BAŞKA SEÇENEK YOK'

Sancar, muhalefetin birlikte hareket etmekten başka seçeneği olmadığını söyledi. Sancar, İYİ Parti ve HDP arasındaki tartışma için “Çekişme veya sürtüşme üzerine kurulu bir siyasi gerilimi tercih etmiyoruz” dedi.

'ÖNCELİKLE ADAYLARINI AÇIKLASINLAR'

‘Altılı masa’nın adayını mı destekleyecekleri yoksa kendi adaylarını mı çıkaracaklarına dair sorusuna ise Sancar şöyle yanıtladı: “Öncelikle adaylarını açıklasınlar. Adayı açıkladıktan sonra bizim doğrudan diyalog, açık müzakere ve mutabakat yöntemimize nasıl yaklaşacaklarını görelim.”

HDP’nin kapatılması ihtimalini de değerlendiren Sancar, “Milletvekili listelerinin YSK’ya teslim edilmesinden sonra kapatılma ihtimali de dahil her türlü seçeneğe dair çalışmalar yürüttük” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN