HDP'li Garo Paylan: İYİ Parti ile HDP'nin bir araya gelme şansı yok

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan KARAR TV'nin Orta Dalga programında Gülay Erdemli'nin sorularını yanıtladı. HDP'li Garo Paylan, İYİ Parti ile HDP arasındaki ilişkiye değinerek, "İYİ Parti ile HDP'nin bir araya gelme şansı yok" ifadelerini kullandı.

MERVE ŞİŞMAN

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan KARAR TV'nin Orta Dalga programında Gülay Erdemli ile gündemi değerlendirdi.

"KABUSLAR GÖRÜYORLAR ALTI AY SONRA İKTİDARI KAYBEDECEKLERİ İÇİN"

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, HDP'nin mücadele ettiğine değinerek Orta Dalga programında konuşmasına başladı. HDP'li Paylan, "HDP olarak mücadele ediyoruz. Mücadele insanı zinde tutar, dik tutar. Mücadeleden vazgeçerseniz yorulursunuz. Mücadele ediyoruz o yüzden gayet iyiyiz. Bence kötü olanlar iktidardakiler. Kabuslar görüyorlar altı ay sonra iktidarı kaybedecekleri için. Erdoğan, 'Türkiye'yi uçuracağım' dedi. Ancak son beş yılda Türkiye baş aşağıya doğru çakıldı" ifadelerini kullanarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi.

"SİYASET KİLİTLENMİŞ DURUMDA"

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan muhalefeti eleştirerek, "Rüzgarı arkasına alacak bir motivasyonu ortaya koyabilmiş durumda değil. Cesareti ortaya koyması gerekiyor. Heyecan yaratabilmiş değil. Hepimizin bir araya gelerek tek adam rejimine karşı, dışlayıcı siyasete karşı, kapsayıcı bir siyasette buluşalım diyoruz. Şu anda siyaset kilitlenmiş durumda. İktidar halen bu şartlarda huzuru ve refahı kaybetmiş olmasına rağmen yüzde 40'lık bir orana hitap edebiliyor. Altılı masada yaklaşık olarak yüzde 40'lık bir orana sahip olabiliyor. Biz de bu aradaki yüzde 20'liğin içinde en az yüzde 15'ine sahibiz. Bu anlamdaki yüzde 15'lik kısımla Türkiye'yi düzlüğe çıkarmak için seferber etmek istiyoruz. Bu iktidarı tarihin çöp sepetine atarız. Şu anda öyle bir rüzgar maalesef yok" şeklinde konuştu.

"HDP'Lİ OLMAK ATEŞTEN GÖMLEK GİYMEK GİBİDİR"

Kürt meselesinin elzem olduğuna değinen HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, "Kürt meselesine bakmayan, çözme iddiası olmayan bir siyasetin demokratik bir siyaset olma olasılığı yoktur. 'Kürt meselesine bakmam, Alevi meselesine bakmam ama en büyük demokrat benim' oyunu oynamanın pek bir anlamı olmadığını düşünüyoruz. Alevi meselesini eşit yurttaşlık çerçevesinde çözme iddiası olmayan bir siyasetin demokratik bir siyaset olma iddiası yoktur. İşte ateşten gömlek giymek bu. Biz Türk, Kürt, Alevi, Sunni, Hıristiyan'ın bir arada eşit yurttaşlık çerçevesinde yaşamasını öneriyoruz HDP olarak. HDP'li olmak bu yüzden ateşten gömlek giymek gibidir" ifadelerine yer verdi.

"KARANLIK BİR DURUM VAR ORTADA"

İstanbul’da İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım Pazar günü düzenlenen ve 6 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıya yönelik HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, meclise önerge verdiklerini dile getirdi. HDP'li Garo Paylan, "Taksim'deki terör saldırısında altı yurttaşımızı kaybettik. Aynı akşam İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklama yaptı. Taksim'deki terör saldırısı sonrası Soylu 'Bunun sorumlusu PKK-PYD'dir' dedi. Saldırganın 3 kardeşinin IŞİD saflarında savaşarak öldüğü ve bir kardeşinin Özgür Suriyer Ordusu komutanı olduğu çıktı. Karanlık bir durum var ortada. Biz HDP olarak bu meseleyi araştıralım dedik. Meclise önerge verdik. AKP ve MHP oylarıyla reddetti. Niye reddediyorsunuz?" şeklinde konuştu.

"BİRİNCİ TERCİHİMİZ ORTAK BİR ADAY ORTAYA KONMASI"

Altılı masanın adayına karşı HDP'nin duruşunun nasıl olacağı konusu konuşuldu. HDP'li Paylan, 'onu yetkili kurullarımız konuşur, karar verir' çıkışını yaptı. HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, aday çalışmalarına değinerek, "Yüzde 15'e dayanan bir siyasi parti var. Bunu yok sayan, hiçbir ziyarette bulunmayan bir cumhurbaşkanı adayına nasıl oy verebilir ki? Aday çalışmalarına başladık ama birinci tercihimiz ortak aday ortaya konması. Ortak aday fikrinde buluşursak birinci turda en az yüzde 60 oy ile kazanacağımızı iddia ediyoruz. Bir an önce bu noktada ortaya bir irade koymamız gerekli. Cumhurbaşkanı seçimi konusunda önerdiğimiz tutum belgesindeki önerilerimiz konusunda müzakere etmek istiyoruz ve bu müzakere olmadığı sürece HDP kendi adayını çıkaracak' dedik. Altılı masa 'HDP ne yaparsa yapsın' diye bakarsa büyük hata içinde olur" ifadelerine yer verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN