HDP, kapatma davasına ilişkin ilk savunmasını verecek

HDP, kapatma davasına ilişkin ilk savunmasını verecek

HDP'in kapatılmasına ilişkin davada partiden gelen talep üzerine iki ay uzatılan savunmanın bugün AYM'ye verilmesi bekleniyor.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), kapatma davasına ilişkin olarak ilk savunmasını bugün saat 16.00'da Anayasa Mahkemesi'ne sunacak.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının, Halkların Demokratik Partisi (HDP) hakkında açtığı kapatma davasını 21 Haziran’da kabul eden Anayasa Mahkemesinin (AYM), ilk savunma için 7 Eylül’e kadar verdiği süre partinin talebi üzerine iki ay uzatılmıştı.

HDP savunmasını Hukuk ve İnsan Haklarından Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dede başkanlığında oluşturulan ve 11 kişinin yer aldığı komisyon tarafından hazırladı. Dosyanın sunulmasının ardından HDP Hukuk Komisyonu'nun bir açıklama yapması bekleniyor.


İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN