HDP: Polis, milletvekilimize mermi çekirdeği fırlattı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 'kayyum' protestosu düzenleyen HDP, çevre güvenliğini sağlayan polis ekiplerinin, Milletvekili Hasan Özgüneş'e mermi çekirdeği fırlattığını açıkladı. HDP, olayla ilgili görüntüleri de paylaştı. Emniyet'ten konuyla ilgili açıklamada ise iddiaların gerçek dışı olduğu, söz konusu cismin nereden geldiği henüz bilinmeyen yorgun mermi çekirdeği olduğu belirtildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Şırnak'ın Cizre Belediyesi'ne kayyum atamasının 3. yılında düzenlenen protesto gösterisinde, Emniyet güçleri tarafından tehdit edildiklerini açıkladı. Şırnak Milletvekili Hasan Özgüneş konuşurken, polisin Özgüneş'e mermi çekirdeği fırlattığı belirtildi.

polis-hdp-milletvekiline-mermi-atti.jpg

polisin-hdp-mermi-atmasi.jpg

HDP'nin konuyla ilgili açıklaması şöyle:

"Cizre Belediyesi'ne kayyım atanmasının yıldönümünde milletvekillerimiz Hasan Özgüneş ve Nuran İmir'in de katıldığı basın açıklaması yapılmasında doğrudan 'ölüm tehdidi' içeren son derece tehlikeli bir gelişme yaşandı. Polis ablukasında gerçekleştirilen basın açıklaması sırasında milletvekilimiz Hasan Özgüneş’e bir adet mermi çekirdeği fırlatıldı.

Kameralara yansıyan ve ekte paylaşacağımız görüntülerde mermi çekirdeğini kimin tarafından ve nasıl atıldığı net olarak görülüyor. Anayasayı, yasaları özellikle partimize ve halka karşı sistematik olarak çiğneyen AKP iktidarı ve güdümündeki silahlı yapıların tehdidinin ne anlama geldiğini kamuoyu biliyor. Bu duruma tepki gösteren milletvekilimiz Hasan Özgüneş, 'Feriştahınız gelse bizi korkutamazsınız' dedi."

HDP, polisin mermi çekirdeği fırlatmasıyla ilgili görüntüyü de paylaştı.

hdp-miting-polis.jpg

"OLAYIN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ"

HDP Milletvekili Hasan Özgüneş de konuya ilişkin Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Cizre halkının iradesinin gasbedilmesinin yıl dönümünde yapmak istediğimiz basın açıklaması öncelikle engellenmek istendi.

Yapılan uğraşlar sonucu polis ablukası altında gerçekleştirdiğimiz basın açıklamasında, yerine kayyum atanan belediye eş başkanımızın konuşması sırasında, sadece güvenlik güçlerinin olduğu taraftan elle üzerimize mermi çekirdeği atıldı.

Ve direkt benim karın bölgeme değerek önümüze düştü. Ancak şu iyi bilinmeli ki bu mermi çekirdeğinin atılmasıyla bizlere verilmek istenen mesajı ilk defa bugün almıyoruz, yıllardır bu tehdit mesajlarına maruz kalıyoruz.

Bu tehditleriniz bizleri bugüne kadar barış, demokrasi ve özgürlük mücadelemizden nasıl ki vazgeçiremediyse bundan sonra da vazgeçirtemeyecektir. Ve bu olayın peşini bırakmayacağız."

hdp-hasan-ozgunes-twitter.jpg

EGM, HDP'NİN İDDİALARINI YALANLADI

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden (EGM), "HDP Şırnak Milletvekili Hasan Özgüneş'e polis tarafından mermi çekirdeği atıldığı" iddiasına ilişkin, "Görseller incelendiğinde, bahse konu cismin iddiaların aksine personelimiz tarafından gruba atılmasının teknik olarak mümkün olmadığı gayet açıktır" açıklaması yapıldı.

EGM'nin yazılı açıklamasında, iddia edilen olayın, Cizre Belediyesine kayyum görevlendirilmesinin yıl dönümü nedeniyle dün saat 13.30'da HDP Cizre ilçe binası önündeki basın açıklaması sırasında meydana geldiği bildirildi.

"TEKNİK OLARAK MÜMKÜN DEĞİL"

Olaya ilişkin görsellerin incelendiği kaydedilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"HDP Cizre İlçe Başkanı Mesut Nart'ın bir cismi yerden alarak, HDP Milletvekili Özgüneş'e verdiği görülmüştür. Gerekli incelemelerin yapılabilmesi amacıyla cismin teslim edilmesi istenmesine rağmen ısrarla teslim edilmemiştir. Basın açıklamasına ilişkin görseller incelendiğinde bahse konu cismin iddiaların aksine bir personelimiz tarafından gruba atılmasının teknik olarak mümkün olmadığı gayet açıktır.

Hasan Özgüneş'e isabet eden mermi çekirdeğinin, personelimiz tarafından atıldığını ileri sürmek fizik kurallarını tersine işletmek anlamına gelmektedir. Grubun arkasında bulunan personelimizin eliyle attığı varsayılan merminin yaklaşık 10 metre uzaklıkta, grubun önünde bulunan Hasan Özgüneş'in karın bölgesine isabet etmesinin ihtimal dışı olduğu açık ve nettir."

"YORGUN MERMİ ÇEKİRDEĞİ OLABİLİR"

Olay anına ilişkin görseller üzerinden yapılan analizde, Özgüneş'in karnına isabet eden cismin, grubun ön tarafından geldiği ve yukarıdan düştüğünün görüldüğü belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İncelemede, cismin tabanca mermi çekirdeği olduğu, mermi çekirdeği üzerindeki yiv setlerin düz çizgi şeklinde olması nedeniyle namlusu değiştirilmiş bir tabancadan atıldığı, mermi çekirdeğinin burun kısmındaki ezilmenin az ve yaklaşık 45 derece açı oluşturmasından dolayı yorgun mermi çekirdeği olduğu değerlendirilmektedir.

Görseller üzerindeki inceleme, HDP milletvekiline mermi çekirdeği attığı dezenformasyonunun öznesi haline getirilmeye çalışılan personelimizin, kendisine ait çevik kuvvet kalkanı üzerinde bulunan şeffaf renkli jelatini kazıdıktan sonra sağ el başparmağı ile yere doğru attığını ortaya koymaktadır. Olayla ilgili başlatılan adli tahkikat da devam etmektedir."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN