Hem alacaklara hem satacaklara güzel haber! ÖTV'de yeni düzenleme: Bu listede olanlar bir lira dahi ödemiyor

Hem alacaklara hem satacaklara güzel haber! ÖTV'de yeni düzenleme: Bu listede olanlar bir lira dahi ödemiyor

Vergi Usul Kanununa yönelik tebliğ Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından güncellendi. Resmi Gazete’de yayınlanan bildiri doğrultusunda araç alım satım işlemleri ile uğraşan mükelleflerin teminat alabilmesi için usullerde değişiklik yapıldı. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

Araç alım satım yapanlarına müjdeli haber verildi. ÖTV düzenlemesinde güncelleme yapılırken listede yer alan kişilerin tek kuruş ödemeyeceği belirtildi. Düzenleme kapsamında muaf tutulacak kişiler belli oldu. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yayınlanan tebliğ yasası ile Vergi Usul Kanunu'nda yenilik yapıldı. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

KİMLER ÖTV'DEN MUAF TUTULACAK?


Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklama kapsamında Vergi Usul Kanunu tebliğ yasasının yenilendiği belirtildi. Resmi gazetede yayımlanan tebliğ kapsamında araç alım satım işlemleri yapan kişilerin teminat işlemleri için usul değişikliğine gidildiği duyuruldu.
Yeni düzenleme kapsamında bir taşıt markası üzerinde herhangi bir distribütörlük hakkı olmayan ithalatçıların ve bayilerin teminat uygulaması için belirli bir kapsamda ele alınmasına karar verildi. Bu kapsamda her mükellef için 66 milyon TL teminat ödemesi zorunluluğu getirildi.

arac-mtv.jpg

Vatandaşlar tarafından ödenecek ÖTV ödemesi için istenen şartlar açıklandı. ÖTV'siz olarak işlem yapmak isteyen kişilerin ellerinde belgelerinin olması gerekiyor. Bu belge içinde kişilerden belirli şartlar istenmektedir. Bu kapsamda belge alacak ithalatçının 5 milyon sermayesinin olması gerekiyor. ÖTV indiriminden yararlanmak isteyen kişilerin ise 3 yıl motor ticareti ile ilgilenmesi şartı isteniyor. Bunun yanı sıra çalışan sayısının da en az 5 işçiden oluşması gerekmektedir. Yeni düzenleme kapsamında yasanın Şubat ayından itibaren geçerli olması bekleniyor.


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN