Hemşire Ömür Erez son yolculuğuna uğurlandı: Savcı, katil zanlısına tutuklama talep etti

Hemşire Ömür Erez son yolculuğuna uğurlandı: Savcı, katil zanlısına tutuklama talep etti

İstanbul Kartal'da 10 No'lu Aile Sağlığı Merkezi'nde Rahmi Uygun isimli katil zanlısının silahlı saldırısına uğrayan görevli hemşire Ömür Erez hayatını kaybetmişti. Erez, bugün ikindi namazıyla birlikte son yolculuğuna uğurlandı ve aile mezarlığının bulunduğu Kocaeli Dilovası ilçesinde defnedilecek.

İstanbul Kartal'da dün aile sağlığı merkezinde 20'den fazla suç kaydı bulunan Rahmi Uygun tarafından silahlı saldırıya uğrayan hemşire Ömür Erez hayatını kaybetmişti. Bağcılar'da yakalanan katil zanlısı Uygun, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Erez, ikindi vakti kılınan cenaze namazıyla birlikte son yolculuğuna uğurlandı.

EREZ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Hastanedeki işlemlerinin sona ermesiyle birlikte Erez'in cenazesi önce evinin önüne götürülerek helallik istendi. Kartal'da bulunan Kavaklı Hacı Ahmet Camisi'nde ikindi vakti kılınan cenaze namazına; Erez'in ailesi, yakınları, Kartal Kaymakamı Abdullah Demir ile vatandaşlar katıldı.

Camide, Erez'in annesi Gülsüm, kızı Buğlem ve kardeşi Menderes Erez ile yakınları tabutun başında dua etti. Erez'in cenazesi, kılınan namazın ardından defnedilmek üzere Kocaeli Dilovası'ndaki aile mezarlığına gönderildi.

MESLEKTAŞLARINDAN PROTESTO

Hayatını kaybeden hemşire Erez için anma töreni amacıyla birçok sağlık sendikası aile sağlığı merkezi önünde ve Ankara'da basın açıklaması yaparak sağlıkta şiddetin son bulması için çağrı yaptı.

Ankara'da Türk Tabipler Birliği, SES Ankara Şube, Ankara Tabip Odası ve Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası hemşire Erez'in öldürülmesini protesto etti. Birçok vatandaşın da katıldığı protestoda, sağlıkçılar, ''Öfkeliyiz ve çok mutsuzuz. Sağlık politikaları ve kadın cinayetleriyle ilgili ne yazık ki çok ciddi yaptırımlar uygulanmadı. Biz çok şey istemiyoruz, yaşamak ve yaşatmak istiyoruz." ifadeleriyle tepkisini dile getirdi.

TASARLAYARAK ÖLDÜRMEK SUÇUNDAN TUTUKLAMA TALEBİ

Katil zanlısı Rahmi Uygun'un savcılıkta ifade vermesinin ardından 'Tasarlayarak öldürme' suçundan tutuklama talebiyle hakimliğe sevk oldu. Savcılık, Uygun'la birlikte gözaltına alınan Musa T.'nin de 'Tasarlayarak öldürmeye yardım etme' suçundan tutuklanmasını istedi.

KATİL ZANLISININ SAVCILIK İFADESİ

Katil zanlısı Uygun savcılık ifadesinde Erez'le 2 yıl önce sosyal medyadan tanıştığını ve 2021 yılında Erez'e 187 bin lira parayı cezaevine girmeden önce elden verdiğini iddia eden Uygun'un ifadesinden dikkat çeken detaylar şöyle:

"Kendisiyle evleneceğimi düşündüğüm için ben cezaevindeyken ev alması için kendisine bu parayı verdim. Bana bu paranın üzerine kendisi de bir miktar para ekleyerek ev alacağını söyledi. 14 Eylül 2021 tarihinde cezaevinden tahliye oldum. Ben tahliye olduktan sonra Ömür bana soğuk davranmaya başladı.
Paramı harcadı ve geri ödemeyecekti, bu durumu konuşmak için Erez'in İstanbul'daki iş yerine geldim. Yaklaşık yarım saat iş yerinin kapısının önünde konuştuk. Sonra da 15 dakika sağlık ocağının içinde konuştuk. Kendisinden paramı vermesini istedim.

OLAY YERİNE GİDERKEN SİLAHIM MERMİYLE DOLUYDU

Kendisiyle konuşurken arka tarafımda bulunan şahıs elini beline götürünce panikledim. Havaya bir el ateş etmek istedim. Silah içerisinden mermi yere düştü. Ardından Ömür'ün yanına gittim. Yere düşünce silahla kafasına 2-3 el ateş ettim. Ben buraya gittiğimde kendisini öldürme niyetim yoktu. Olaylar bir anda gelişti. Panikleyerek kendisine ateş ettim. Olay yerine gittiğimde silahım mermiyle doluydu ancak kullanmayı düşünmüyordum. Musa T. ile olaydan bir gün önce tanıştım. Kendisine bir şey anlatmadım. Ömür Erez'i silahla yaraladıktan sonra aslında teslim olmayı düşünüyordum fakat olay yeri kalabalık olunca panikledim ve oradan uzaklaştım."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN