Sağlıkçılardan öldürülen hemşire için basın açıklaması: Bu kurşun hepimize sıkıldı

İstanbul Kartal'da dün aile sağlığı merkezinde 20'den fazla suç kaydı bulunan Rahmi Uygun tarafından silahlı saldırıya uğrayan hemşire Ömür Erez hayatını kaybetmişti. Aile sağlığı merkezi önünde toplanan Sağlık Emekçileri Sendikası İstanbul Şubeleri'ne bağlı sağlık çalışanları, sağlıkta şiddete karşı tedbir alınmamasına tepki gösterirken meslektaşlarını saygı duruşu ile anma töreni düzenledi.

İstanbul Kartal'da geçtiğimiz gün aile sağlığı merkezinde 20'den fazla suç kaydı bulunan Rahmi Uygun tarafından silahlı saldırıya uğrayan hemşire Ömür Erez hayatını kaybetti. Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) İstanbul Şubeleri'ne bağlı sağlık çalışanları, aile sağlığı merkezi önünde toplanarak basın açıklaması yaptı.

Sendika temsilcisi sağlıkçılar, kadına yönelik şiddet ve 'sağlıkta şiddet'in son bulması gerektiğini dile getirdi.

'BU KURŞUN HEPİMİZE SIKILDI'

SES temsilcileri, öldürülen hemşire Ömür Erez için saygı duruşuyla başlayarak yaptıkları açıklamada şu sözleri kaydetti:

''Dün burada, 10 no'lu aile sağlığı merkezinde görevli hemşire arkadaşımız Ömür Erez, bir saldırgan tarafından canice katledildi. Dün bir kadın hemşire arkadaşımız öldürüldü. Görevinin başındayken öldürüldü. 20 suç kaydı olan bir cani tarafından öldürüldü. Sağlıkta şiddete karşı tedbir almayanlar, göz yumanlar, bu kurşun sadece Ömür'e değil, hepimize sı kıldı.''

'BİZ KİMİN ADINA ACI ÇEKECEĞİMİZİ BİLEMİYORUZ ARTIK'

Tüm Aile Sağlığı-Sağlık Memuru Att-Hemşire ve Ebe Derneği yönetim kurulu başkanı Vildan Aydın yaptığı konuşmasında öldürülen hemşire Erez için 'Yaşatmak için çıktığı bu yolda canından oldu' diyerek şunları kaydetti:

''Ne yazık ki yine bir sağlık çalışanı, yaşatmak için çıktığı bu yolda canından oldu. Biz artık kimin adına acı çekeceğimizi bilemiyoruz. Bıçakla doğranan cerrahın parmakları için mi, mermerle parçalanmak istenen bilime adanmış kafalar için mi, henüz annesinin karnında tekmelenen bebekler için mi, gündüz vakti canice katledilen bir kadın için mi, evladı öksüz kalan bir anne için mi, görevi başında canice katledilen meslektaşımız için mi? Biz kimin acısını çekeceğimizi artık gerçekten bilmiyoruz.''

glgl.jpg20 ayrı suçtan kaydı olan katil zanlısı Rahmi Uygun

Dün İstanbul Bağcılar'da gözaltına alınan katil zanlısı Rahmi Uygun ise bugün emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Adliyede işlemleri devam ediyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN