Her eve 10 bin TL geri ödemesiz destek! Listede adı soyadı olanlar hemen alacak: TC kimlik numarasına göre yatırılacak!

Her eve 10 bin TL geri ödemesiz destek! Listede adı soyadı olanlar hemen alacak: TC kimlik numarasına göre yatırılacak!

10 bin TL deprem yardımı depremzedelere ödenmeye başlandı. Anadolu'daki 11 kenti sarsan depremin ardından devlet tarafından mağdur vatandaşlara hemen 10 bin TL bütçe verilmesi kararlaştırıldı. Kamu kurumlarından nakdi yardımların ilerleyen günlerde devam etmesi bekleniyor. Peki, depremzedelere 10 bin TL destek nasıl nereden alınır, hesaplara yattı mı? İşte detaylar...

Kahramanmaraş'ta 6 Ocak 2023 Pazartesi günü saat 04.17'de 7.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkez üssü Pazarcık ilçesi olan depremde şu ana kadar 36 bin 187 kişi hayatını kaybetti, 108 bin 68 kişi yaralandı. Suriye'den Ankara'ya kadar birçok bölgede hissedilen zelzelenin ardından artçı sarsıntıların yanı sıra saat 13.25'te Ekinözü merkezli 7.5 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremden etkilenen illerden 216 bin 347 afetzedenin başka illere tahliye edildiğini bildirdi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin en ağır deprem felaketi sonrası devlet tarafından depremzedelere 10 bin TL yardım ödemesi yapılmaya başlanıyor.

deprem-yikilan-binalar.jpg

DEPREM DESTEĞİ YATMAYA BAŞLADI

Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik, 10 bin TL deprem yardımı hakkında 15 Şubat 2023 Çarşamba günü şunları söyledi:

"10 bin TL'lik yardımlar afetzedelerin hesabına yatırılmaya başlandı. Tespit edildikçe de hesaplara yatırılmaya devam ediliyor. Direkt hesaba, hesabı olmayanlara nüfus cüzdanı üzerinden açılarak aktarılıyor. Hiçbir vatandaşımız sahipsiz bırakılmayacak."

10 BİN TL DEVLET DESTEĞİ VERİLECEK

Deprem bölgesi olan illerde incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya ziyaretinde yaptığı açıklamada depremzede vatandaşlara yapılacak yardımlarla ilgili bilgi vermişti.

AFAD ödeneğinden vatandaşlara 15 bin TL taşınma yardımı, 5 bin TL ve 2 bin TL kira yardımı yapılacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca hane başına 10 bin TL destek yardımı verileceğini açıklamıştı.

E-DEVLET BAŞVURU ŞARTI BULUNMUYOR

AFAD tarafından yapılan açıklamada hasar tespit verileri üzerinden alınan ikametgah verisi dikkate alınarak yardımların yatacağı bildirildi.

omer-celik-deprem.jpg

10 BİN TL DESTEK YARDIMI KİMLERE, NE ZAMAN VERİLECEK?

Kabine Toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) merkez binasında düzenlendi.

Ana gündem maddesi deprem felaketi olan toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremzedelere yapılacak yardım ödemeleri ile ilgili şöyle konuştu:

"Bu süreçte hiçbir vatandaşımızı maddi-manevi açıdan sahipsiz bırakmayacak, yardım ve barınma çalışmalarının düzenli bir şekilde sürmesini sağlayacağız.

Deprem bölgesinde yaşayan vatandaşlarımdan istirhamım; şehirlerine, ilçelerine, mahallelerine, evlerine, işlerine velhasıl tüm unsurlarıyla hayatlarına sahip çıkmalarıdır. Yılgınlığa, bezginliğe asla kapılmadan beraberce bu felaketin acısını dindirecek, yarasını saracak kayıplarını telafi edeceğiz.

İlk etapta oturulamaz hale gelen hane başına 15 bin TL taşınma ve 2 bin TL ile 5 bin TL kira yardımı, ayrıca yine hane başına 10 bin TL destek yardımı yapacağımızı zaten açıklamıştım.

Ailelere deprem bölgesi dışındaki illere kendi araçlarıyla götüren vatandaşlarımızın yakıt masraflarını karşılıyoruz. Ayrıca depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yakınlarına acil ihtiyaçları için 100 bin TL nakdi yardımda bulunuyoruz."

recep-tayyip-erdogan-deprem.jpg

AFET BÖLGESİ İLAN EDİLEN İLLER

Kahramanmaraş
Hatay
Adıyaman
Malatya
Gaziantep
Diyarbakır
Şanlıurfa
Kilis
Adana
Osmaniye
Elazığ

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN