İBB burs sonuçları ne zaman açıklanacak? 2022 - 2023 İBB burs başvuru sonuçları

İBB burs sonuçları ne zaman açıklanacak? 2022 - 2023 İBB burs başvuru sonuçları

Binlerce öğrenci burs almak için başvurularına devam ederken en çok merak edilen İBB burs sonuçları ile ilgili araştırmalar devam ediyor. Peki İBB burs sonuçları ne zaman açıklanacak? Tüm detaylar haberimizde.

İBB burs başvurularının başlamasıyla birlikte binlerce öğrenci başvurusunu tamamladı ve merakla sonuçları bekliyor. Peki İBB burs sonuçları ne zaman açıklanacak? Ödeme nasıl olacak? İBB burs sonuçları ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

İBB BURS SONUÇLARI AÇIKLANMA TARİHİ

İBB bursu geçtiğimiz sene 50 bin öğrenciye burs vermişti ve burs sonuçları Kasım ayının üçüncü haftası açıklanmıştı. İBB tarafından resmi bir açıklama yapılmasa da bu sene de hak sahibi olan öğrenciler için burs sonuçlarının 23 ya da 24 Kasım aralığında açıklanması bekleniyor.

İBB BURS SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR

İBB burs başvuruları sonuçlandıktan sonra hak kazanan öğrencilere e-posta yoluyla herhangi bir bilgilendirme yapılmayacak. Sonuçlar gencuniversiteli.ibb.istanbul/ adresinden adaylar tarafından öğrenilebilecek. Devlet üniversitesinde ön lisans ve lisans eğitimi alan aynı zamanda vakıf ve özel üniversitelerde eğitimine tam burslu olarak devam eden öğrenciler yararlanacak. İstanbul'da yaşamayan, eğitim süresini aşan, 25 yaşını geçen, maddi desteğe ihtiyacı olmayan, başarı ortalaması 100 üzerinden 53 ya da 4 üzerinden 2 altında olan öğrenciler burs alamayacak.

İBB Burs Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak

İBB BURS MİKTARI

Geçtiğimiz sene İBB burs ödemeleri ilk olarak Aralık ayında yapılmıştı. Bu sene için de burs almaya hak kazanan öğrencilere 4 bin 500 TL ödeme yapılacak. Sonrasında ise her ay düzenli olarak hesaplara geçecek. Ödemeler 3 parça şeklinde yapılacak. Burslar öğrencinin başvuru yaparken bilgilerine yazdığı hesap numarasına yatacak.

İBB BURS ALAMAYACAK ÖĞRENCİLER

Verilecek burstan açık öğretim öğrencileri, yurtdışı eğitiminde olan öğrenciler, ücretli değişim programında olan öğrenciler, 25 yaşını geçenler, öğrenimi devam ederken yüz kızartıcı eylem sebebiyle disiplin cezası almış öğrenciler, yüz kızartıcı bir sebeple hüküm giymiş öğrenciler, yüksek lisans ve doktora öğrencileri faydalanamayacak. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN