İBB restore edip İstanbulluların hizmetine sundu: İmamoğlu, “mutlaka görün” notuyla İstanbul’un kültür mekanlarını paylaştı

İBB restore edip İstanbulluların hizmetine sundu: İmamoğlu, “mutlaka görün” notuyla İstanbul’un kültür mekanlarını paylaştı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya üzerinden İstanbul’un kültürel zenginliklerini keşfetmeye çağırıyor. İBB tarafından restore edilen ve İstanbulluların hizmetine sunulan kültür mekanları listesi, şehrin tarihine ve sanatına ışık tutuyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), şehrin tarihi ve kültürel mirasını koruma ve yaşatma misyonuyla, pek çok değerli mekanı restorasyon projeleriyle yeniden hayata döndürdü. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bu mekanları “mutlaka görün” notuyla sosyal medya hesabından paylaştı ve İstanbulluları bu benzersiz kültür rotasını keşfetmeye davet etti.

İSTANBUL’UN KÜLTÜR MİRASI

İmamoğlu’nun paylaştığı liste, Fatih’ten Kadıköy’e, Beyoğlu’ndan Sarıyer’e kadar İstanbul’un dört bir yanındaki restorasyon harikalarını içeriyor. Listede; tarihi ve estetik değeri yüksek Bulgur Palas, yenilikçi Haliç Tersanesi İstanbul Sanat ve Beyoğlu Dijital Deneyim Müzesi gibi modern sanatın kalbi niteliğindeki mekanlar yer alıyor. Ayrıca, Kadıköy Kemal Sunal Müzesi ve Beykoz Çubuklu Silolar gibi kültürel değeri olan yapılar, İstanbul’un zengin tarihini ve sanatını sergileme fırsatı sunuyor.

İBB’NİN KÜLTÜREL RESTORASYON ÇABALARI

İmamoğlu’nun vurguladığı mekanlar, İBB’nin kültürel ve tarihi yapıları restore ederek şehrin sosyal yaşamına kazandırma çabasının bir göstergesi. Fatih Süleymaniye’deki İstanbul Tasarım Müzesi, Eyüpsultan Feshane ve Bakırköy Baruthane gibi yerler, geçmişin izlerini taşıyan ve günümüzde sanatın çeşitli formlarıyla iç içe geçen alanlar olarak dikkat çekiyor.

KEŞFETMEYE DEĞER MEKANLAR

İstanbul’un dört bir yanında bulunan bu kültür ve sanat mekanları, hem tarihi hem de çağdaş sanatın en güzel örneklerini barındırıyor. Fatih’teki Yedikule Gazhanesi, Kadıköy’deki Hasanpaşa Gazhanesi ve Beyoğlu’ndaki ünlü Botter Apartmanı gibi yapılar, şehrin mimari güzelliklerini ve tarihini keşfetmek isteyenler için ideal duraklar arasında.

İşte İmamoğlu'nun sıraladığı o mekanlar:

Fatih Bulgur Palas
Beyoğlu Haliç Tersanesi İstanbul Sanat
Beyoğlu Dijital Deneyim Müzesi
Kadıköy Kemal Sunal Müzesi
Beykoz Çubuklu Silolar
Fatih Süleymaniye İstanbul Tasarım Müzesi
Eyüpsultan Feshane İstanbul
Barkıköy Baruthane
Beyoğlu Botter Apartmanı
Beykoz Kır Bahçesi
Şişli Habitat Yaşam Merkezi
Sarıyer Cendere Sanat
Fatih Belgradkapı / Silivrikapı/ Mevlanakapı
Kadıköy Hasanpaşa Gazhane
Fatih Yedikule Gazhane
Kadıköy Moda İskelesi
Fatih Gülhane Sanat
Fatih Troleybüs Kütüphane
Beykoz Anadolu Hisarı
Sarıyer Büyükdere Fidanlığı
Fatih Yerebatan Sarnıcı
Beşiktaş Bebek Sarnıcı
Fatih Saraçhane Kazı Evi
Beyoğlu Sineması
Beyoğlu Metrohan
Kadıköy İskelesi
Adalar Taş Mektep
Fatih Sarayburnu Arkeopark
Haliç Sanat 1/2/3
Beşiktaş İskelesi
Fatih Tekfur Sarayı ve Yaşam Parkı
Fatih Beyazıt Meydanı/ Ordu Caddesi
Eminönü Meydan

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN