İBB, Topkapı surlarındaki portatif çatıyı kaldırıyor

İBB, Topkapı surlarındaki portatif çatıyı kaldırıyor

Topkapı Sosyal Tesisleri’nde, 2016’da yapılan restorasyon çalışma sırasında bir portatif çatı yapılmıştı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), raporda ‘kaçak inşaat’ olarak tanımlanan çatı hakkında yıkım kararı aldı.

İstanbul Fatih’teki Topkapı surlarına, 2016’da yapılan restorasyonla tepkilere neden olan portatif çatı eklenmişti. Düğün alanı olarak kullanılan ve dışarıdan da görünen çatıya ilişkin birçok şikâyet gelmiş, çatının surların tarihi siluetini bozması nedeniyle kaldırılması istenmişti.

Çok sayıda tepki alan çatıyı kaldırma kararı alan yetkililer ayrıca bu bölgede artık düğün yapılmadığını kaydetti. İBB İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Gürkan Akgün, ‘kaçak inşaatın’ yıkılması kararını imzaladı.

İBB’DEN YIKIM KARARI

Hürriyet’ten Ece Çelik’in haberine göre, çatının kaldırılmasıyla ilgili başvuruya olumlu yanıt veren İBB, “Mülkiyetinin Başkanlığımıza ait olan tarihi surlar üzerindeki kaçak inşaatın 775 sayılı Gecekondu Kanunu’nun 18. maddesine istinaden yıkılması ve neticesinden başkanlığımıza bilgi verilmesi hususunda gereğini arz ve rica ederim” diyerek çatının yıkılmasını onayladı.

Haberde ayrıca, şimdiye kadar yüzlerce düğüne ev sahipliği yapan surların bir bölümünün 2020’de kütüphaneye dönüştürüldüğü belirtildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN