İGA, havalimanında çöken bina için 'bizimle ilgisi yok' dedi

İstanbul'da etkisini artıran kar yağışı hava ulaşımını da olumsuz etkilemiş, birçok sefer durdurulmuştu. İstanbul Havalimanı'nda Turkish Cargo'ya hizmet veren tesisin çatısı kar kütleleri ve fırtına nedeniyle çökmüş, çatının çökme anına ait görüntülerde bir kişinin enkazın altında kaldığı görülmüşt. Havalimanı işletmecisi İGA, yaptığı açıklamada binanın kendilerine ait olmadığını, inşaatının da THY tarafından bir İspanyol şirkete yaptırıldığına dikkat çekti.

İstanbul'da önceki gün İstanbul Havalimanı'ndaki Turkish Cargo’ya hizmet veren tesisin çatısı yoğun kar yağışı ve fırtına nedeniyle çökmüştü. O anlar güvenlik kameralarına yansırken bir kişinin çatının altında kaldığı görülmüş ancak THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, "Oluşan durumdan hiçbir çalışma arkadaşımız zarar görmemiştir, süreç yakından takip edilmektedir." ifadelerini kullanmıştı.

İstanbul Havalimanı işletmecisi ​İstanbul Grand Airport (İGA) kar fırtınası sırasında çöken Türk Hava Yolları’na (THY) ait kargo binasıyla ilgili bir açıklamada bulundu.

'THY, İSPANYOL ŞİRKETE YAPTIRDI'

İGA, binanın kendilerine değil THY'ye bağlı Turkish Cargo'ya ait olduğunu, geçici kargo binasının terminale 6 km uzaklıkta olduğunu belirtti. İGA'nın açıklaması şöyle:

"İstanbul Havalimanı sınırları içinde bulunan ve çatısı çöken geçici kargo binası, işletmemize ait olmayıp THY'ye ait Turkish Cargo geçici hizmet binasıdır. Terminale 6 km uzaklıkta bulunan binanın inşaatının yapımı İGA ile ilişkisi bulunmayıp, söz konusu bina İspanyol bir firma tarafından yapılmıştır."

İHALESİ TARTIŞMA YARATMIŞTI

İstanbul Havalimanı'nda yer alan THY kargo binası için 2018 yılında "ivedi" ihale açılmıştı. İhalenin, "Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen veya idare tarafından önceden öngörülemeyen olayların ortaya çıkması üzerine ivedi olarak yapılmasının zorunlu olması" durumlarında uygulanan "Pazarlık Usulü" ile yapılması tartışmalara neden olmuştu. İhaleyi Ankara merkezli Arıkan İnşaat Taahhüt Tic. ve San. A.Ş. 57 milyon 590 bin TL'ye üstlenmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN