İki sigorta şirketine de el konulmuştu! Poliçeler iptal haberi geldi: Hasar 1 milyon lirayı bulabilir

İki sigorta şirketine de el konulmuştu! Poliçeler iptal haberi geldi: Hasar 1 milyon lirayı bulabilir

El konulan iki sigorta şirketi hakkında gelişme! Poliçelerin iptal olacağı haberi geldi! Sahte hasarlarla sigorta primi şirketlerden kaçırılıyor! Hasar 1 milyon lirayı bulabilir...

Sigorta şirketlerinden Mellce Karşılıklı Sigorta Kooperatifi ve GRI Sigorta, malvarlığı yükümlülüklerini karşılayamadığı gerekçesiyle Sigorta ve Özel Emeklilik Şirketleri Düzenleme ve Denetleme Kurulu (SEDDK) tarafından el konuldu. Ancak, bu olayın yalnızca şirketlerin iflasıyla sınırlı olmadığı ortaya çıktı.

SAHTE HASARLARLA ZARAR 1 MİLYAR LİRAYI AŞACAK

SEDDK'nın yaptığı incelemeler sonucunda, içlerinde İstanbul Metrosu'nun da bulunduğu 125 bin sigortalının 450 milyon liralık sigorta priminin büyük bir kısmının sahte hasarlarla şirketlerden kaçırıldığı tespit edildi. Şu anki hasarların 1 milyar lirayı aşması bekleniyor.

sigorta.jpg

Habertürk'ten Rahim Ak'ın haberine göre, 28 Kasım'da el konulan Mellce Karşılıklı Sigorta Kooperatifi ve GRI Sigorta AŞ'deki durumu değerlendirmek için toplanan 4 kurum, şirketlerin içini boşaltma potansiyeli taşıyan gelişmeleri aktardı. SEDDK Başkanı Davut Menteş, el konulan iki şirketin varlıklarının yükümlülüklerinin yarısını bile karşılayamadığını belirterek, bu olayın sektör genelini temsil etmediğini vurguladı.

MAĞDUR OLAN KİŞİ VE KURUMLARA ŞİRKET MALVARLIĞINDAN VERİLECEK

SEDDK, Türkiye Sigorta Birliği ve Güvence Hesabı ile TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi, iki şirketin iflası nedeniyle mağdur olan 125 bin kişi ve kurumun devam eden hasarlarını şirket malvarlıklarından karşılamaya karar verdi. Ancak, şirketlerin ağırlıklı kasko poliçeleri üzerinden devam eden hasar sayısının 8 bin civarında olduğu ve geri kalan poliçelerin iptal edileceği belirtildi.

SEDDK Başkanı Menteş, yargılamaların Türk Ticaret Kanunu genel hükümleri doğrultusunda sürdüğünü ifade ederek, benzer olayların yaşanmaması için yasal düzenlemeler yapıldığını söyledi.

Güvence Hesabı Genel Müdürü Abdullah Kara, şirketlerin malvarlıklarından karşılanması planlanan zararın üçte birlik kısmının şirketlerin içini boşaltma girişimiyle karşılaşıldığını belirtti. Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Uğur Gülen ise alınan kararın öncelikle yeni sigortalı arzını önlemek ve mevcut sigortalıları güvenli bir alana tahliye etmek amacı taşıdığını ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN