İkinci el otomobil alacaklara müjde! Fiyatlar günden güne düşüyor: Yüzde 30'a kadar inecek

İkinci el otomobil alacaklara müjde! Fiyatlar günden güne düşüyor: Yüzde 30'a kadar inecek

İkinci el otomobil fiyatlarındaki artış durdu! Şimdi ise fiyatlar düşüş eğiliminde! İkinci el araç almak isteyenler için fırsat... Fiyatlar yüzde 30'a kadar inecek!

Çip krizi nedeniyle azalan araç stokları, sonunda artış gösteriyor. Bu durum, sıfır otomobil fiyatlarının düşmesine yol açarken, birçok bayi de müşteri çekmek için çeşitli kampanyalar düzenlemeye başlıyor.

FİYATLARA BİR DARBE DE FAİZ KARARI VURDU

13793798-1200x675.webp

Ancak, sıfır otomobilde yaşanan düşüş, ikinci el otomobil fiyatlarını da olumsuz etkiliyor. Taşıt kredilerinin yüksek faiz oranları ise piyasada durgunluğa sebep oluyor. İkinci el otomobil fiyatlarına son darbe ise Merkez Bankası'nın faiz kararıyla vuruldu.

İKİNCİ EL OTOMOBİL FİYATLARINDA YÜZDE 30 DÜŞÜŞ

13373239-1200x675.webp

İkinci el otomobil piyasasında yaşanan durgunluk, Ticaret Bakanlığı'nın sıkı denetimleri ve Merkez Bankası'nın yeni faiz kararıyla daha da derinleşebilir. Otomobil galerileri, yatırım yapacak kişilerin mevduat faizlerine yöneleceğini öngörüyor ve ikinci el otomobil fiyatlarının yüzde 30 kadar gerileyebileceğini belirtiliyor.

FİYATLARDAKİ DÜŞÜŞ YÜZDE 30'U GEÇMEYECEK

16461630-1200x675.webp

Oto galeri esnafı, artık otomobillerin yatırım aracı olmaktan çıktığını ve talebin düştüğünü ifade etti. Bankaların yüksek faiz oranları, otomobile yatırım yapmayı daha az cazip hale getiriyor. Bu nedenle otomobil piyasasında talep düşüyor ve fiyatlar geriliyor. İkinci el otomobil fiyatlarının yüzde 30'lara kadar gerilemesi bekleniyor, ancak bu düşüşün bir süre sonra duracağı öngörülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN