İktidarın tutmayan KYK hesabı... Öğrenciye de depremzedeye de yaramadı

İktidarın tutmayan KYK hesabı... Öğrenciye de depremzedeye de yaramadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 800 bin kapasiteli KYK yurtlarında 160 bin depremzedenin konakladığını söyledi. Eldeki veriler değerlendirildiğinde KYK yurtlarının sadece yüzde 20'sinin dolduğu ortaya çıkıyor. Bu durum iktidarın adımından öğrencilerin de depremzedelerin de yararlanamadığını gösterdi.

EDA NARİN | KARAR

Maraş depremi sonrası iktidarın kararları tartışılmaya devam ediyor. 50 bine yakın vatandaşın hayatını kaybettiği deprem sonrası barınma krizi sürüyor. İktidarın Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun (KYK) yurtlarını aniden boşaltarak depremzedelere açması da işe yaramadı. Öğrencilerin bir anda sokakta bırakıldığı bu hamle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bakanlar Toplantısı açıklamaları sonrası tekrar tartışılmaya başlandı.

KYK YURTLARININ SADECE YÜZDE 20'Sİ DOLDU

Erdoğan, dün KYK yurtlarında 160 bin depremzedenin konakladığı bilgisini paylaştı. Ayrıca Erdoğan, deprem bölgesinde 1,5 milyonu aşkın kişinin çadırlarda, 53 bin kişinin konteynerlerde, 123 bin kişinin Milli Eğitim kurumları başta olmak üzere kamu tesislerinde kaldığını, otellerde ise 137 bine yakın depremzedenin misafir edildiğini söyledi.

Erdoğan'ın bu açıklaması akıllara KYK yurt kapasitelerini getirdi. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yurt kapasitelerinin 800 bine ulaştığını açıklamıştı. Bakan Kasapoğlu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verileri değerlendirildiğinde KYK yurtlarının sadece yüzde 20'nin dolduğu ortaya çıkıyor.

ÖĞRENCİYE DE DEPREMZEDEYE DE YARAMADI

Mevcut ekonomik durumlar ve enflasyon nedeniyle yaşam maliyetinin yüksek olduğu büyükşehirler depremzedeler tarafından tercih edilmedi. İktidarın bu adımından ne öğrenciler ne depremzedeler yararlanmış oldu. Ortaya çıkan tablo ise akıllara "Öğrenciler neden mağdur edildi?" sorularını getirdi.

NE OLMUŞTU?

6 Şubat'ta merkez üssü Kahramanmaraş olan depremler sonrası Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) 9 Şubat’ta üniversitelerin ikinci bir duyuruya kadar bahar döneminin ertelendiğini duyurmuştu. Hemen ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaza kadar uzaktan eğitime geçildiğini açıklamıştı. Bununla beraber KYK yurtlarının ise depremzedelere verileceğini ilan etmişti. Erdoğan'ın bu kararı öğrenciler, veliler, öğretmenler ve akademisyenler tarafından tepkiyle karşılanmıştı. Hatta Eğitim-Sen dava açmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN