İmamoğlu, Kurum'a kent lokantası tepkisini sürdürdü: İnsanımızdan ağız dolusu özür dileyecek

İmamoğlu, Kurum'a kent lokantası tepkisini sürdürdü: İnsanımızdan ağız dolusu özür dileyecek

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kent Lokantalarını eleştiren rakibi Murat Kurum’a bir kez daha sert tepki gösterdi. İmamoğlu, "Öyle dil sürçmesi yok, ağız dolusu özür dileyecek bizim insanımızdan" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Küçükçekmece’de Yağmur Suyu Tünelleri’nin Kazı Başkama Töreni’nde konuştu. İmamoğlu, rakibi Kurum’un kent lokantalarıyla ilgili söylemine bir kez daha sert tepki gösterdi.

Kurum'un dil sürçmesi diyerek açıkladığı sözleri için, "Benim bildiğim dil sürçmesinin toplam şeyi birkaç saniyedir, birkaç cümleyle dil sürçmesi olmaz" diyen İmamoğlu, "Bu aslında zihniyeti gösteriyor. Bu birkaç şeyle geçiştirilecek bir konu değil. O milyonlarca insanın yararlandığı kent lokantasının önünde kuyruğa girdiği öğrencisinden emeklisine hepsinden özür dileyene kadar bunu dile getireceğim. Öyle dil sürçmesi yok, ağız dolusu özür dileyecek bizim insanımızdan" dedi.

Sözlerine "Beş yıl öne tümden yeni bir başlangıç diyerek yola çıktık, bir devri kapatacağız yeni bir dönemi başlatacağız dedik. Başardık mı vallahi başardık. İhmali, israfı ihanetle bir devri tarihe gömdük" diyerek devam eden İmamoğlu, rakibi Kurum'un eski Kanal İstanbul açıklamalarını da hatırlatarak; "Daha yakın zamanda Kanal İstanbul için ya-pa-ca-ğız diyordu. Şimdi görmeyeni bilmeyeni işitmeyeni oynuyor. İstanbul’un gündeminde yok ki diyor. Ama bir yandan kendi bakanlığı ihalelere devam ediyor. Ama konuştuğu sözün değeri olmadığı için esas sözün değerli olacağı kişi konuşmuyor, bekliyoruz, bakalım ne diyecek" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de İmamoğlu'nun konuştuğu törene katıldı. Özel, İmamoğlu'nun ardından açıklamalarda bulundu.

AĞIZ DOLUSU ÖZÜR DİLEYECEK BİZİM İNSANIMIZDAN

İmamoğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Bizim kent lokantalarımızı ve süt dağıtımımızı dalga geçerek cümleler kurarak küçümsemeye çalışan bir aklın İstanbul’da bir ithal adaya acemiliğe dönüşmesini hayretle izliyorum. Ama esas olan şu, dün özrü kabahatinden büyük dil sürçmesi olarak tariflemiş bu söylemlerini, benim bildiğim dil sürçmesinin toplam şeyi birkaç saniyedir, birkaç cümleyle dil sürçmesi olmaz. Bu aslında zihniyeti gösteriyor. Bu birkaç şeyle geçiştirilecek bir konu değil. O milyonlarca insanın yararlandığı kent lokantasının önünde kuyruğa girdiği öğrencisinden emeklisine hepsinden özür dileyene kadar bunu dile getireceğim. Öyle dil sürçmesi yok, ağız dolusu özür dileyecek bizim insanımızdan.

"Beş yıl öne tümden yeni bir başlangıç diyerek yola çıktık, bir devri kapatacağız yeni bir dönemi başlatacağız dedik. Başardık mı vallahi başardık. İhmali, israfı ihaneti tarihe gömdük. Artık bizim projelerimizi vaat olarak kendi vaat listelerine koyuyorlar. Mutlu oluyoruz, ağız dolusu anlatsınlar, öğrenecekler. Onlara bile demokrat, halkçı olmayı öğreteceğiz.

'SİYASİ HOKKABAZLIK YAPIYORLAR'

"Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı’nın ihalesi yapıldı. Bir yandan da yenilerini harekette geçiriyoruz. Tabii siyasi hokkabazlık yaparak her ne kadar 65 kilometreyi 8 adım sayarak 8 kilometre diyerek, dün 8 yaşında bir çocuğumuz afiş gösteriyor; ‘Başkanım 8 kilometrenin 8 adım olmadığını ben bile biliyorum’ diye.

"Gündemi o kadar değiştirdik ki hatırlarsanız ne diyordu malum ithal aday? Daha yakın zamanda Kanal İstanbul için ya-pa-ca-ğız diyordu. Şimdi görmeyeni bilmeyeni işitmeyeni oynuyor. İstanbul’un gündeminde yok ki diyor. Ama bir yandan kendi bakanlığı ihalelere devam ediyor. Ama konuştuğu sözün değeri olmadığı için esas sözün değerli olacağı kişi konuşmuyor, bekliyoruz, bakalım ne diyecek."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN