İmamoğlu'ndan 'öncesi-sonrası' paylaşımı: İSKİ, bu tabloya son verdi

İmamoğlu'ndan 'öncesi-sonrası' paylaşımı: İSKİ, bu tabloya son verdi

İBB Başkanı İmamoğlu, geçmiş Kurban Bayramlarında kurban kanlarının İstanbul Boğazı'na aktığı görüntüler ile günümüze ait olan görüntüleri paylaşarak, "İSKİ altyapı çalışması yaptı, önlem aldı; her Kurban Bayramı Boğaz’da yaşanan bu tabloya son verdi" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu; sosyal medya hesabında, geçmiş Kurban Bayramlarında kurban kanlarının İstanbul Boğazı'na aktığı görüntüleri paylaştı. Bu görüntülerin İstanbul'a yakışmadığını belirten İmamoğlu, "İSKİ altyapı çalışması yaptı, önlem aldı; her Kurban Bayramı Boğaz’da yaşanan bu tabloya son verdi" dedi.

İmamoğlu’nun paylaştığı videoda İSKİ'nin Üsküdar Beylerbeyi Mahallesi’ndeki; Abdullahağa Caddesi, Beylerbeyi İskele Caddesi ve Yalıboyu Caddesi’nde inşa ettiği atıksu hatlarıyla İstavroz Deresi’ne dökülen kurban kanlarının, Küçüksu-Beylerbeyi Atıksu Tüneli’ne, buradan da Küçüksu Atıksu Arıtma Tesisi’ne ulaştırıldığı belirtildi.

Öte yandan vatandaşlar da olumsuz görüntülerin son bulmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi. Bir vatandaş, "Burası turistlerin uğrak noktası; burada inerler, giderler. Buradaki pis suyu görürlerdi biz de çok utanırdık. Ama şimdi Allah'a şükür bundan sonra görmeyeceğiz, içimiz de rahat edecek" dedi.

BOĞAZ’A ATIK SU GİRİŞİ SON BULUYOR

Öte yandan, bölgeden İstanbul Boğazı’na atık su deşarjını önleyecek çalışmalar da tüm hızıyla sürüyor. Çalışmaları devam eden İstavroz Atıksu Tüneli’nin 2021 yılı Ekim ayı içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Ayrıca bu tünelin toplama havzasında bulunmayan atık suların Küçüksu-Beylerbeyi Atıksu Tüneli’ne iletilmesi amacıyla kazısız teknoloji ile Abdullahağa Caddesi (Sahil Yolu) ve Beylerbeyi İskele Caddesi’nde imal edilen kanalizasyon hatlarında çalışmalar tamamlandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN