İnsan Hakları İhlal Raporu Açıklandı: 29 kadın cinayeti, 337 işkence, 159 erişim engeli...

İnsan Hakları İhlal Raporu Açıklandı: 29 kadın cinayeti, 337 işkence, 159 erişim engeli...

CHP'li vekil Sezgin Tanrıkulu, Eylül 2022 İnsan Hakları İhlalleri Raporu’nu yayımladı. Rapora göre bir ayda 28 kadın cinayeti yaşandı, 6 gazeteci hakkında dava açılırken 2 gazeteci tutuklandı. Düşünce ve ifade özgürlüğünü kullanan 37 kişi ise gözaltına alındı.

CHP İstanbul Milletvekili ve insan hakları aktivisti Sezgin Tanrıkulu, Eylül 2022 İnsan Hakları İhlalleri Raporu’nu yayımladı.

Rapora göre; eylül ayında 204 kişinin yaşam hakkı ihlal edildi. Cezaevlerinde 3 kişi, nefret suçları nedeniyle de 2 kişi hayatını kaybetti. Bir ayda 12 mülteci, çeşitli olaylarda öldü. 28 kadın cinayeti, 157 işçi cinayeti oldu. Bir ayda, 75’i cezaevlerinde olmak üzere 337 işkence olayı yaşandı.

İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KULLANAN 37 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Eylül ayında 27 eylem ve etkinliğe müdahale edildi. 20 eylem ve etkinlik yasaklandı. Basın açıklaması ve eylemlerde 278 kişi gözaltına alındı. 86 kişi hakkında, toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkını kullandığı için dava açıldı.

Düşünce ve ifade özgürlüğünü kullanan 37 kişi gözaltına alındı, 1 kişi tutuklandı. 159 internet haberine erişim engeli geldi. RTÜK, kanallara 5 ceza verdi. 2 gazeteci tutuklandı, 3 gazeteci gözaltına alındı. 6 gazeteci hakkında dava açıldı. 11 gazeteci saldırıya uğradı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN