İş arayanlara İŞKUR'dan müjde! KPSS'siz şartsız 10 bin TL maaşla işe alımlar başladı

İş arayanlara İŞKUR'dan müjde! KPSS'siz şartsız 10 bin TL maaşla işe alımlar başladı

İŞKUR TYP iş ilanları 2023 yılında yakından takip ediliyor. Zira, İŞKUR TYP personel alımı ihtiyaca göre bazı zamanlarda gerçekleştiriliyor. İŞKUR'da yayınlanan iş ilanlarında ilkokul mezunları için ayrı, lisans mezunları için ayrı personel alımı yapılıyor. İŞKUR iş ilanlarına başvurmak için müdürlüklere gitmeden esube.iskur.gov.tr internet sitesine kayıt olmak ve özgeçmiş doldurma yeterli. İşte, İŞKUR TYP personel alımı başvuru sayfası...

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında kamu kurumlarında ara eleman istihdamı sağlıyor. Özellikle okullarda çalışacak personel alımı İŞKUR TYP ile gerçekleştiriliyor. İŞKUR TYP iş ilanlarına başvurmak için en az ilkokul mezunu olmak gerekiyor.

TOPLUM YARARINA PROGRAM (TYP) NEDİR?

İşsizliğin yoğun olduğu dönemlerde veya yerlerde doğrudan veya yüklenici eli ile toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesi yoluyla, özellikle istihdamında zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlığı ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek, iş gücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak amacıyla Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından Toplum Yararına Programlar (TYP) hayat geçirildi. TYP'de haftalık çalışma süresi 45 saat olarak uygulanıyor.

İŞKUR TYP PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

İŞKUR'da yayınlanan TYP ilanlarına başvurula esube.iskur.gov.tr/Typ/TypArama.aspx internet sitesinden alınıyor.

İŞKUR TYP başvuru ekranı üzerinde TYP numarası, uygulama alanı, başvuru başlangıç-bitiş tarihi, başvuru yapılacak il, başvuru yapılacak ilçe, TYP başlangıç ve bitiş tarihi gibi bilgileri girerek arama yapılabiliyor.

Sadece uygulama alanı kısmını seçerek de aramanızı yapabilirsiniz. Örneğin, 'güvenlik görevlisi' için arama yaptığınızda güncel ilanlar açılıyor.

TYP başvurusu yapmak için İŞKUR e-şubenin esube.iskur.gov.tr web sayfasına üye olmanız ve özgeçmiş doldurmalısınız. Üye değilseniz, önce üye olma adımlarını takip ederek sistemi kayıt olmalısınız.

Öte yandan İŞKUR'un il ve ilçelerdeki merkezlerinden, ALO 170 telefon hattından da TYP başvurusu yapmak mümkün.

İŞKUR TYP PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

* 18 yaşını doldurmuş olmak

* İŞKUR'a kayıtlı işsiz olmak

* SGK'dan herhangi bir emekli aylığı, gelir aylığı ya da malul aylığı almamak

* Adayların eğitim şartlarında herhangi bir mezuniyet şartı aranmayacak. Fakat halihazırda örgün bir eğitime devam eden adaylar bu ilanlara başvuru gerçekleştiremez

* Örgün öğretim dışında açıköğretim ile lise, üniversite okuyan öğrenciler başvuru yapabilir

* Daha önce TYP kapsamında görevliyken kendi kusuru nedeniyle işten çıkarılanlar tekrar TYP iş ilanlarına başvuramaz

İŞKUR TEMİZLİK GÖREVLİSİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

TYP haricinde İŞKUR'da yayınlanan temizlik görevlisi iş ilanlarına başvuruda bulunabilmek için esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx internet adresine giriş yapın, 'Meslek' yazan kutucuğa 'Temizlik Görevlisi' yazın ve 'Ara' seçeneğine tıklayın.

Karşınıza çıkan ilanlara tıklayın. Başvuru şartlarını taşımanız halinde 'Başvur' butonuna tıklayın ve başvurunuzu gerçekleştirin.

İŞKUR BEKÇİ ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Yurt genelinde birçok özel şirket, bünyesinde istihdam etmek üzere bekçi arıyor. İŞKUR'da 'Açık İş İlanları' başlığı altında 'Meslek' kutucuğunda 'Çarşı ve Mahalle Bekçisi' seçerek bekçi iş ilanlarına bakabilirsiniz. Bekçi iş ilanlarında aranan şartları karşılayan adaylar İŞKUR e-şube üzerinden başvuru yapabilir.

İŞKUR BEKÇİ ALIMI BAŞVURU SAYFASI

İŞKUR TYP İŞ İLANLARI İÇİN TIKLAYIN

İŞKUR AÇIK İŞ İLANLARI İÇİN TIKLAYIN

İŞKUR KAMU MEMUR ALIMI İŞ İLANLARI İÇİN TIKLAYIN

İŞKUR KURUM DIŞI KAMU İŞÇİ ALIMI İÇİN TIKLAYIN

KAMU İŞ İLANLARI İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN