Kahramanmaraş Belediye Başkanı'ndan ilginç açıklama: Ben Mansur Yavaş'ı burada hiç görmedim

ABB Başkanı Yavaş, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından afet bölgesinde arama-kurtarma çalışmalarına katıldıklarını söylemişti. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Güngör, katıldığı canlı yayında gazeteci Mehmet Akif Ersoy'un "ABB ile birlikte mi çalışıyorsunuz Kahramanmaraş'ta?" sorusuna yanıt verdi. Güngör, "Ben ABB'yi burada hiç görmedim. Başkan gelmiş, gitmiş, kendileri ifade ediyorlar. Burada kendisini görmedim. Hangi alanda nasıl bir çalışma yaptığını bilmiyorum." dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, depremlerin ardından belediyenin afet bölgesine giderek arama-kurtarma çalışmalarına katıldıklarını ve burada yaşadıkları olayları anlatmıştı. Yavaş, AFAD'ın enkazdan yaralıyı çıkarmak için belediye görevlilerine saldırdıklarını söylemişti. Yavaş'ın açıklamalarının ardından Habertürk TV'de canlı yayına katılan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, gazeteci Mehmet Akif Ersoy'un "ABB ile birlikte mi çalışıyorsunuz Kahramanmaraş'ta?" sorusuna yanıt verdi.

Güngör, "Ben Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni burada hiç görmedim. Başkan gelmiş, gitmiş, kendileri ifade ediyorlar. Burada kendisini görmedim, ne yaptıklarıyla ilgili bilgimiz yok. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı'nın buraya geldiği ifade ediliyor, hangi alanda nasıl bir çalışma yaptığını bilmiyorum." diye konuştu.

"Ankara Büyükşehir Belediyesi, ASK bizim KASKİ'den malzeme istemiş. Zaten biz afetten etkilenmişiz." diyen Güngör, "Bizden 50 kalemde malzeme desteği talepleri olmuş. Zaten depremde belediyemizin altyapısı tahrip oldu, onlar da bizden malzeme desteği istemişler." ifadelerini kullandı.

Güngör'ün açıklamaları şu şekilde:

Şu an biz depremin getirmiş olduğu yaraları sarıyoruz. Hemşehrilerimizin yanında olmaya çalışıyoruz.

Ben Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni burada hiç görmedim. Başkan gelmiş, gitmiş, kendileri ifade ediyorlar. Burada kendisini görmedim, ne yaptıklarıyla ilgili bilgimiz yok. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı'nın buraya geldiği ifade ediliyor, hangi alanda nasıl bir çalışma yaptığını bilmiyorum.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ASK bizim KASKİ'den malzeme istemiş. Zaten biz afetten etkilenmişiz. Sadece KASKİ'den talepleri olduğunu biliyorum. Bizden 50 kalemde malzeme desteği talepleri olmuş. Zaten depremde belediyemizin altyapısı tahrip oldu, onlar da bizden malzeme desteği istemişler.

Kamu binalarından çok nadir yıkıldığını biliyorum. Yüzde 1'lik bile oran olmadığını biliyorum. Kesin bilgi Çevre Şehircilik İl Müdürlüğümüzde var.

"ŞU AN HAYATI NORMALLEŞTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Şu an hayatı normalleştirmeye çalışıyoruz. Arama kurtarma sonuçlandı. Hafriyatlar kaldırılıyor yoğun şekilde. Çadırkentler oluştu, hızlı şekilde konteyner kentler oluşuyor. Elektriğimiz, gazımız yüksek oranlarda veriliyor. Düzenli ekmek çıkıyor. En az 500 noktada sıcak yemek çıkıyor. Hızlı bir şekilde kalıcı konut çalışmalarını bakanlığımız devam ettiriyor. Yıkılması gereken binaların süreci başladı. Süreç sağlıklı bir şekilde devam ediyor.

"AFETİN BOYUTLARINI DÜŞÜNDÜĞÜNÜZDE YAPILACAK SINIRLI ŞEYLERİN OLDUĞU ORTAYA ÇIKIYOR"

İstanbul'da da deprem beklentisi var, farklı yerlerde de var. Deprem öncesinde kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor. Kahramanmaraşımız pilot bölgeydi. Yapılması gereken büyük oranda yapıldı ama iki büyük deprem şu ana kadar bilim adamlarının ifade ettiğine göre karada görülmüş en büyük deprem. Afetin boyutlarını düşündüğünüzde yapılacak sınırlı şeylerin olduğu ortaya çıkıyor. Böyle bakmak lazım.

Bilim adamları karanın gördüğü en büyük deprem olarak ifade ediyor. Kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyordu. Bu konuda hem merkezi idaremiz hem belediyemiz ciddi manada dönüşüm alanları oluşturuldu.

Türkiye'de birçok yerde deprem oldu. Şu anda riskli yerler var. 99 depreminden sonra binalarımızda sıkıntı olmadı. Yüzde 1'lik oran. O günkü imar hukukuna göre yapılan binalarda hasar oldu. Yapı stoğunda iyileşme olduğu zaten görülüyor.

"BANA GELEN KAYIP ÇOCUK İHBARI YOK"

Şu ana kadar bana gelen kayıp çocuk ihbarı yok. Emniyetimize, savcılığa gelmiş olabilir.

Şu anda kırsalda jandarmamız, AFAD yetkililerimiz, merkezde de aynı şekilde, şu anda ulaşamadığımız hiçbir yer yok.

Defin konusunda çok iyi bir organizasyon oluşturuldu. Mezarlık alanına cenazelerimiz nakledildi. Dini hizmetler yerine getirildi. Defin gerçekleştirildi. Ne hukuki ne de dini anlamda herhangi eksiklik yapılmaksızın cenazelerimiz defnedildi. Bu süreçte sayın savcılarımıza, Diyanet İşleri Başkanlığımıza teşekkür ediyorum.

Depremin getirdiği sonuç olarak temizlik hizmetleri yoğun ihtiyaç hissedilmişti. 600 üzerinde personelimiz ve 300 kardeş belediyelerimizden gelen personelle hamdolsun bu sorunu çözdük.

"SAYIN MANSUR YAVAŞ BAŞKANIMDAN NEZAKET OLARAK BİR GEÇMİŞ OLSUN BEKLERDİM"

Bize gelen, derdimizi paylaşan, acımızı paylaşan, destek veren hiç kimseyi ayırmayız. Partisine veya başka bir şeyine bakmıyoruz. Hamdolsun Türkiye'nin her yanında Kahramanmaraş'a destek sunuyorlar. Sayın Mansur Yavaş Başkanımdan nezaket olarak bir geçmiş olsun beklerdim. Sayın Yavaş beni ne aradı ne de görüştük.

ABB'NİN 22 ARACININ MARAŞ BELEDİYESİNİN BÜNYESİNDE ÇALIŞTIĞI ORTAYA ÇIKTI

“Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni burada görmedim” diyen Güngör'ün açıklamalarının ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 22 aracının yardım amaçlı olarak Kahramanmaraş Belediyesi bünyesinde çalıştığı ortaya çıktı.

fp-vozmx0airt3j.jpeg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (40)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
40 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN