Aşevi var, aşçı yok! Deprem bölgesine gitmek için istedikleri paralar 'Pes' dedirtti!

Anadolu'nun 11 şehrinde ağır yıkıma neden olan depremlerin ardından bölgede yaralar sarılmaya çalışıyor. Depremin üzerinden 3 hafta geçmesinin ardından gönüllülerin sayısında azalma gözlemlendi. Bölgede bulunan Emekli Astsubay Oktay Yıldırım, kurdukları aşevi için aşçı bulamadıklarını, bazı aşçıların deprem bölgesinde çalışmak için çok yüksek paralar istediğini söyledi. İşte detaylar...

Kahramanmaraş'ta 6 Ocak 2023 Pazartesi günü saat 04.17'de 7.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkez üssü Pazarcık ilçesi olan depremde şu ana kadar 44 bin 374 kişi hayatını kaybetti, 114 bin 991 kişi yaralandı. Suriye'den Ankara'ya kadar birçok bölgede hissedilen zelzelenin ardından artçı sarsıntıların yanı sıra saat 13.25'te Ekinözü merkezli 7.5 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremden etkilenen illerden 528 bin 146 afetzedenin başka illere tahliye edildiğini bildirdi. Gayriresmi verilere göre, deprem bölgesindeki tahmini 5 milyon insan, Türkiye'nin diğer illerine yerleşti.

deprem-bolgesi-asevleri-1.jpg

Yüz binlerce insanın evsiz kaldığı deprem bölgesinde depremzede vatandaşların temel ihtiyaçlarının giderilmesi adına birçok gönüllü, eğitimden yemeğe, lojistikten sağlığa kadar çeşitli alanlarda katkı sağlıyor.

Yardım için Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde bulunan Emekli Astsubay Oktay Yıldırım, sosyal medyadan paylaştığı videoda, bölgedeki aşevinde çalışacak aşçı konusunda eksiklikler yaşandığını dile getirdi.

deprem-bolgesi-asevleri-2.jpg

"YARDIMLARIN DEPREM BÖLGESİNE DEVAM ETMESİ LAZIM"

Deprem bölgesinde aşevi kurduklarını da söyleyen Yıldırım, "Şu ana kadar dört gönüllü grubu burada nöbet tuttu. Günde 1000-1500 depremzedeye yemek veriyoruz. Görev süresi dolan aşçıların yerine aşçı bulamıyoruz. Her şey hazır, ihtiyacımız olan tek şey burada çalışacak gönüllü aşçılar ya da bunu yapacak vakıflar, dernekler. Bu mutfağın göreve devam etmesi lazım, çökmemesi lazım" diye konuştu.

deprem-bolgesi-asevleri-3.jpg

"AŞÇILAR DEPREM BÖLGESİNDE ÇALIŞMAK İÇİN 30 BİN TL İSTİYOR"

Yeni aşçılara ihtiyaç duyulduğunu da söyleyen Yıldırım şöyle devam etti:

"Aradığımızda bize ayda 30 bin TL'den başlayan fiyatlar söyleyen insanlarla karşılaştık. Bir aşçıya 30 bin TL vererek mutfak işletemeyiz. Çünkü buraya milletimize yardım etmeye geldik. Lütfen bu videoyu yayın. Buradaki mutfak 1000 depremzedeye yemek veriyor ve bunun devam etmesi lazım."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN