Erdoğan'ın 'helallik' sözlerine bir yanıt da Davutoğlu'ndan: Milletin sizinle helalleşmesi sandıkta olacak

Gelecek Partisi Lideri Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, deprem felaketinin ilk günlerinde bölgede istedikleri çalışmaları yapamadıkları için Adıyaman'dan helallik istemesine "Canlı şekilde enkazın altında benim devletim güçlü ve beni kurtarır diye bekleye bekleye son nefesini veren bir vatandaşımız, bir çocuğumuz, bir kadınımız, bir yaşlımız acaba son nefesinde sana hakkını helal etti mi?" dedi. Davutoğlu, "Milletin sizinle helalleşmesi, hesaplaşması sandıkta olacak." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Adıyaman Afet Koordinasyon Merkezi'nde yaptığı açıklamada, deprem felaketinin ilk günlerinde bölgeye yardım götürülmediği için helallik istedi. Cumhurbaşkanı, "Maalesef ilk birkaç gün Adıyaman'da arzu ettiğimiz etkinlikte çalışma yürütemedik. Bunun için sizden helallik istiyorum" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, deprem felaketinin ilk günlerinde bölgede istedikleri çalışmaları yapamadıkları için Adıyaman'dan helallik istemesine Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, sosyal medya hesabından paylaştığı videoda "Canlı şekilde enkazın altında benim devletim güçlü ve beni kurtarır diye bekleye bekleye son nefesini veren bir vatandaşımız, bir çocuğumuz, bir kadınımız, bir yaşlımız acaba son nefesinde sana hakkını helal etti mi?" diye sordu.

Davutoğlu, "Neden askerlerimiz alanda değildi, vatandaşımıza güven vermedi neden arama kurtarma ekipleri, madenciler neden daha önce sevk edilmedi biliyor musun? Çünkü hepsi senin talimatını beklediler. Sorumluluk sana ait, senin ekibine ait." ifadelerini kullandı.

Davutoğlu'nun 'Helalleşelim(!)' şeklinde paylaştığı videodaki açıklamaları şu şekilde:

Sayın Erdoğan, depremden 21 gün sonra bugün Adıyaman'dan helallik istemişsin. Biliyorsun helallik kişiseldir, kollektif değildir. Ben depremin 4. günü bütün geceyi Adıyaman'da geçirdim. Oradaki feryatları dinledim. Gece saat 1'de torunlarının enkazının başında, torunumun sesini dün geceye kadar duydum diyen dedeleri gördüm. Madencilerimizi gördüm bir bebeği çıkarmak için çabalayan keşke daha önce gelebilseydik diyen.

"HEPSİ SENİN TALİMATINI BEKLEDİ"

Şimdi çıkmış mazeret üreterek, altyapı yetersizlikleri, soğuk iklim diyerek bu gecikmenin bedelini iklime şartlara bağlıyorsun. Evet çok büyük bir afet yaşadık. Ama sende çok iyi biliyorsun ki bu afeti dahi çok daha iyi şekilde göğüsleyebilirdik. Adıyaman'da o gece bütün vatandaşlarımız iki gün kimseyi görmedik diye feryat ettiler. Askerlerimizi ikinci günün akşamına kadar görmedik diye feryat ettiler. Neden askerlerimiz alanda değildi, vatandaşımıza güven vermedi neden arama kurtarma ekipleri, madenciler neden daha önce sevk edilmedi biliyor musun? Çünkü hepsi senin talimatını beklediler. Sorumluluk sana ait, senin ekibine ait. AFAD'ı liyakatsiz kadrolarla dolduranlara ait.

"ŞİMDİ BİR HAYAL ET, BİR DÜŞÜN"

Deprem 4.17'de olmuşsa birkaç saat içinde kurtarma ekipleri oraya sevk edilmeli, birkaç saat içinde TSK alanda olmalıydı. Yapamadınız. Şimdi bir hayal et, bir düşün. Başını yastığa koyduğunda düşün. İki gün, üç gün, dört gün canlı şekilde enkazın altında benim devletim güçlü ve beni kurtarır diye bekleye bekleye son nefesini veren bir vatandaşımız, bir çocuğumuz, bir kadınımız, bir delikanlımız, bir yaşlımız acaba son nefesinde sana hakkını helal etti mi?

"BUNUN HELALLEŞMESİ OLMAZ"

Sebep ne olursa olsun ister korku ister ihmal TSK alanda aynı saatte olmalıydı. Sebep ne olursa olsun arama kurtarma ekiplerinin geç kalmasına neden olmamalıydı sayın Erdoğan. Binlerce insan on binlerce Adıyaman'da Hatay'da Malatya'da Kahramanmaraş'ta her yerde devletin şefkatli kudret elini bekledi sen ise Ankara'da bekledin. Bunun helalleşmesi olmaz.

Bir soru daha sorayım; şimdi için rahat mı? Hani 2015 Şubat'ında bir imar yasası çıkaralım ve imarı rant alanı olmaktan çıkararak, rantı vergilendirerek bütün Türkiye'de, özellikle kentsel dönüşüm yapalım güvenli barınaklar, güvenli evler yapalım dediğimde ilçe başkanı beni bulamazsınız Ahmet bey demiştiniz. Engel olmuştunuz. Şimdi içiniz rahat mı? Şu anda kendi Belediye Başkanınızı kendi Belediye Meclis üyesi müteahhidinizi tutuklamak zorunda kaldınız. Evet öyle belediye başkanları öyle ilçe başkanları buldunuz ki küçük rantlar için insanların canlarını feda etmekten çekinmediler.

ÖNCE SİZİN ÇIKIP MİLLETTEN ÖZÜR DİLEMENİZ LAZIM

Biz imar baronlarına savaş açalım derken siz yerel ve ulusal imar baronlarını arkanıza aldınız. Helalleşmek güzel bir tabirdir bizim milletimizin gönlü ganidir helalleşir de ama, Dicle kenarında bir koyun kaybolsa hesabı benden sorulur diye yola çıkanların on binlerce insanın enkaz altında devlet gelir diye beklerken Ankara'da oturmalarının helalleşmesini kimse izah edemez. Helalleşmek bizde vardır milletimizin gönlü ganidir helalleşir de ama önce sizin çıkıp milletten özür dilemeniz lazım. Helalleşmek ancak suçu kabul etmekle olabilir. Siz özür dilemek yerine halka tepeden bakan tek mütekebbir bir tavırla sizi eleştirenleri en ağır küfürlerle karşıladınız. Hakaretler ettiniz. Bu nasıl helalleşme. Önce kendi vicdanınızla halkın önünde hatalarınızı itiraf edin, kabul edin.

MİLLETİN SİZİNLE HELALLEŞMESİ, HESAPLAŞMASI SANDIKTA OLACAK

Şimdi hepimiz için muhasebe vakti. Biz milletimizin yanında olmaya devam edeceğiz. İktidara geldiğimizde inşallah imar yasasını çıkarıp milletimizin güvenli evlerde kalmasını sağlayarak, imar baronlarına son vereceğiz. Sizin helalleşmesi ne zaman olacak biliyor musunuz. Sandıkta olacak. Milletin sizinle helalleşmesi, hesaplaşması sandıkta olacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN