Depremden sonra fiyatı yüzde 50 arttı! Fırsatçılık mı, yüksek enflasyon mu?

Son 1,5 yıldır yaşanan yüksek enflasyon nedeniyle vatandaşın alım gücü her geçen ay düşüyor. 2023 yılıyla beraber 8 bin 500 TL Olarak belirlenen asgari, şubat ayı itibarıyla açlık sınırının altında kaldı. Kahramanmaraş'ta yaşanan depremin ardından marketlerde bazı ürünlerin fiyatları sadece üç haftada yüzde 50 arttı. İşte zam gelen o ürünler...

Birleşik Kamu İşgörenleri Sendikaları Konfederasyonu, 2023 Şubat ayında açlık sınırının 10 bin 259 TL'ye, yoksulluk sınırının 26 bin 994 TL'ye yükseldiğini açıkladı.

Enflasyonla mücadele kapsamında, Ticaret Bakanlığı'nın girişimiyle birçok süper market ürün fiyatlarını bir süreliğine sabitlemişti fakat ne yazık ki bu durum uzun sürmedi.

SADECE BİR AYDA FİYATLAR YÜZDE 50 ARTTI

Gazeteci Mehmet Faraç, sosyal medya hesabından bir zincir markette sebze reyonunda çekilen videoyu paylaşarak şu notu düştü:

"Kıymanın kilosu 300 TL'ye dayanmış, sebze fiyatları ise uçmuş. Millet acaba karnını nasıl doyuruyor? İşte İstanbul'da bir marketin sebze reyonunda az önce çekilen görüntü. Ne yazık ki depremden sonra fiyatlar en az yüzde 50 artmış. Denetim mi? Hak getire!.. Çünkü piyasa başıboş!!"

mehmet-farac-market-fiyatlari.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN