İSİG vahim tabloyu gözler önüne serdi: Bir ayda 13 emekli iş kazalarında öldü

İSİG vahim tabloyu gözler önüne serdi: Bir ayda 13 emekli iş kazalarında öldü

Geçim derdine düşen emekliler iş hayatlarına devam etmek zorunda kalınca iş cinayetlerinde ölen emekli sayısı da artıyor. İSİG verilerine göre; sadece kasım ayında 55-79 yaş aralığında en az 13 işçi hayatını kaybetti.

Türkiye’de enflasyonla beraber yaşam pahalılığı da artınca emekli olan vatandaşlar da geçinmek için çalışmaya devam ediyor. Kasım ayında emeklilik çağında olmasına rağmen çalışmaya devam eden 55-79 yaş aralığında en az 13 işçi, iş cinayetinde yaşamını yitirdi.

Hayatını kaybeden işçilerin 3’ü Zonguldak’ta batan gemide, 2 işçi inşaattan düşerek, 2 işçi ağaç altında kalarak, 2 işçi henüz bilinmeyen bir nedenle, bir işçi göçük altında kalarak, bir işçi ezilerek, bir işçi nesne çarpması sonucu, bir işçi ise yakılarak öldürüldü.

Cumhuriyet'in haberine göre; İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi’nin (İSİG) yayımladığı verilerde, geçen ay 150 işçinin iş cinayetinde yaşamını yitirdiği belirtildi. Ölen işçilerin 32’si 50-64 yaş arasındayken 8 işçinin ise 65 yaş üstü olduğu belirtildi.

1-010.jpgEmekliler Dayanışma Sendikası Genel Başkanı Mahinur Şahbaz

‘YÜZDE 20 EN YOKSUL KESİMDE’

Yaşanan işçi cinayetlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Emekliler Dayanışma Sendikası Genel Başkanı Mahinur Şahbaz, son yirmi yılda emekli olarak yaşamanın imkansız hale geldiğini belirtti. Şahbaz, “Bugün ayda 55-79 yaş aralığında 13 insanımızın iş kazasında ölmesi büyük bir utançtır. Bu utancı yaşatanları kınıyoruz. Önlenebilir iş kazalarında ölüm cinayettir. Toplumun bu yaş grubuna devletin kaynak aktarmadığının kamu hizmeti vermediğinin kanıtıdır” dedi.

Bugün ülkemizde 65 yaş üstü vatandaşların yüzde 62’sinin çalıştığını vurgulayan Şahbaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu kişiler çok zor koşullarda ve en düşük ücretle çalışıyorlar. Yüzde 20’si ise en yoksul kesim içerisinde. Barınamaz, beslenemez, zorunlu ihtiyaçlarını karşılayamaz duruma olduğu için çalışıyor. Yoksulluk sınırı 45 binlere dayanmışken en düşük emekli aylığın 10 bin lira olsun mu olmasın mı diye tartışılıyor.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN