İşkencedere Vadisi için nöbet sürüyor: 4 kişi gözaltına alındı

Rize'nin İkizdere ilçesi İşkencedere Vadisi'nde Cengiz İnşaat tarafından yapılmak istenen taş ocağına karşı bölge halkının başlattığı nöbette 4 kişi gözaltına alındı.

Karadeniz’in termal ve kış turizmi için yeni turizm destinasyonu alanı olarak belirlenen ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca ‘örnek yayla’ modellerinin uygulanacağı iki noktadan biri seçilen doğal sit alanı Rize’nin İkizdere Vadisi Gürdere ve Cevizlik Köyü’nde 16 milyon tona yakın taşın alınacağı bazalt ocağı açılacak. Açılması planlanan bazalt ocağına bölge halkının tepkisi ise günlerdir sürüyor. 

4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İş makinelerinin alana girmesi üzerine başlattıkları doğa nöbetleri sürerken bu sabah saatlerinde jandarma müdahale etti. 

Ağaçların kesilmesini, taş ocağı yapılmasını istemedikleri belirten yurttaşlar, ağaçlara çıkarken, jandarma müdahalesi sonucu 4 kişi gözaltına alındı.

CHP'Lİ VEKİLLER BEKLEYİŞLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

İkizdereliler'in doğa mücadelesine destek veren CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, bölgede nöbeti sürdürüyor. Jandarma müdahalesiyle bölgeden dağıtılan yurttaşlar, çay bahçeleri, ormanlık alanlarda beklemeye devam ediyor.   

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN