Prof. Dr. İlber Ortaylı: İkizdere köylülerini bu direnişte haklı görüyorum

Prof. Dr. İlber Ortaylı: İkizdere köylülerini bu direnişte haklı görüyorum

Rize'nin İkizdere ilçesindeki İşkencedere Vadisi'ne Cengiz İnşaat tarafından yapılmak istenen taş ocağına karşı çıkan köylülerin direnişleri sürerken, köylülere bir destek de tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı'dan geldi.

Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, AK Parti'ye yakınlığıyla bilinen Mehmet Cengiz'in sahibi olduğu Cengiz İnşaat'ın Rize İkizdere'de açmak istediği taş ocağına karşı köylülerin başlattığı direnişi köşesine taşıdı. Ortaylı, ''İkizdere köylülerini bu direnişten dolayı haklı görüyorum'' dedi.

Ortaylı yazısında şu ifadelere yer verdi:

 "Rize İkizdere’nin köylüleri planlanan taşocağı için köyün coğrafyasını mahvetmeye ve kestane ormanını kesmekle işe başlayan müteahhitleri protesto ediyor. Bu tip girişimler ve girişkinler Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Rize’de de tahammülü taşırdı. İkizdere köylülerini bu direnişten dolayı haklı görüyorum. Özellikle kadınlarını kutlamak gerekir. İnsan hatırlamadan edemiyor: Aziz Nesin, 'Bursa’da para kazanacağız, sanayi kuracağız diye bütün zirai yapıyı bozdular, aptal burjuvazi artık Bursa şeftalisi yiyemiyor' demişti. Bu keskin mizaha işaret ederek şu soruyu sormak lazım: 'İkizderelilerin üzerinde durduğu şifalı anzer balından bile bir küçük kaşık tadamıyorsunuz, niye para kazanıyorsunuz, a müteahhitler?” 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN