İskenderun Limanı'ndaki yangın kontrol altında

İskenderun Limanı'ndaki yangın kontrol altında

Kahramanmaraş'ta meydana gelen korkunç depremin ardından Hatay'ın İskenderun Limanı'nda bulunan konteynerlerden biri alev aldı. Yaklaşık 40 saattir devam eden yangın kontrol altına alındı.

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Türkiye yasa boğuldu. Büyük depremin ikinci gününde ise bilanço daha da ağırlaşıyor.

İskenderun Limanı'nda dün saat 17.00 sıralarında depodaki konteynerlerden biri henüz bilinmeyen bir nedenle devrilerek alev aldı. Dumanların fark edilmesi üzerine yangına liman ve belediye itfaiye ekipleri müdahale etti.

6335149.jpg

YANGINA İBB İTFAİYELERİ DE MÜDAHALE ETTİ

Söndürme çalışmalarına arama kurtarma çalışmaları için İstanbul’dan giden itfaiye ekipleri de katıldı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı Murat Ongun limanda bulunan konteynerlerde çıkan yangın için İBB İtfaiye ekiplerinin söndürme çalışmalarına katıldığını bildirdi. Ongun “İBB İtfaiyesi, depremin ardından İskenderun Limanı’nda başlayan ve halen devam eden yangına müdahaleye başladı. Kısa sürede ekiplerimiz yangını kontrol altına alacaktır” dedi.

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), İskenderun Limanı'ndaki yangının havadan müdahaleyle söndürüldüğünü bildirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "İskenderun Limanı'nda meydana gelen yangın, Kara Kuvvetlerimize ait helikopterler ve Hava Kuvvetlerimize ait uçağın havadan müdahalesi ile söndürüldü." ifadelerine yer verildi. Açıklamada, söndürme ve soğutma çalışmalarına ilişkin görüntüler de paylaşıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN