İŞKUR her yerde bu meslekleri yapanları arıyor! Bu işleri bilenin sırtı yere gelmiyor: Bakan Işıkhan o meslekleri duyurdu

İŞKUR her yerde bu meslekleri yapanları arıyor! Bu işleri bilenin sırtı yere gelmiyor: Bakan Işıkhan o meslekleri duyurdu

Bu meslekleri yapıyorsanız bu haber tam size göre! İŞKUR, her yerde bu meslekleri yapanları arıyor! Bu meslekleri yapanın sırtı yere gelmez... Bakan Işıkhan o meslekleri tek tek sıraladı...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye İş Kurumu'nun resmi istatistik programı kapsamında gerçekleştirilen Açık İş İstatistikleri Araştırması'nın 2023 yılı üçüncü çeyrek sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı.

"EN ÇOK İHTİYAÇ DUYULAN ELEMAN"

Bakan Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ""İş gücü piyasasının ihtiyaçlarını tespit ederek iş arayan vatandaşlarımızın istihdama katılımlarını kolaylaştırıcı adımlar atmaya devam ediyoruz. En fazla işçi talep eden sektörler ve en fazla işçi aranan meslekleri belirlemek amacıyla İŞKUR tarafından hazırlanan Açık İş İstatistikleri Araştırması’nın 2023 yılı üçüncü çeyrek sonuç raporu yayımlandı." dedi ve raporun önemine vurgu yaptı.

65259e0f4e3fe11788886b63.webp

272 BİN 419 AÇIK İŞ POZİSYONU TESPİT EDİLDİ

Rapora göre, 14-31 Ağustos 2023 tarihleri arasında Türkiye genelinde 1 ve üzeri çalışana sahip 16 bin 778 işletmeyle yapılan araştırmada toplamda 272 bin 419 açık iş pozisyonu tespit edildi. Açık iş oranı ise yüzde 1,6 olarak belirlendi. Araştırmanın sonuçlarına göre, açık iş sayısında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 29,3'lük bir artış görüldü.

EN FAZLA İŞ ORANINA SAHİP SEKTÖR VE MESLEKLER

16908217-1200x675.webp​​​​​​​

Raporda öne çıkan verilere göre, en fazla açık iş oranına sahip sektörler "Bilgi ve İletişim", "İnşaat" ve "İmalat" sektörleri olarak belirlendi. Benzer şekilde, açık iş oranının en yüksek olduğu meslekler ise "Özel Güvenlik Görevlisi (Silahsız)", "Garson (Servis Elemanı)" ve "Paketleme İşçisi" meslekleri oldu.

640xauto-002.webp​​​​​​​

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN