İsrail, deprem bölgesinde sahra hastanesi kuruyor

İsrail, deprem bölgesinde sahra hastanesi kuruyor

Kahramanmaraş merkezli iki yıkıcı deprem sonrası Türkiye'ye yardım gönderen ilk ülkelerden olan İsrail yeni bir adım attı. İsrail, deprem bölgesinde sahra hastanesi kurmak üzere Türkiye’ye 230 kişilik yeni ekip gönderdi. Böylece İsrail’den Türkiye’ye ulaşan yardım ekiplerindeki toplam personelin sayısının 450’yi geçtiği belirtildi.

6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler, 10 şehirde 6 bin 44 binayı yerle bir etti. İlk 24 saatte arama kurtarma çalışmaları yetersiz kalırken enkaz altında bekleyen yurttaşlar için kritik saatler dolmak üzere.

Arama-kurtarma çalışmaları sürerken dünyadan da Türkiye’ye ekip ve yardım gönderiliyor. Bu ülkelerden biri İsrail. İsrail ordu sözcülüğünden yapılan açıklamaya göre arama kurtarma personelinin yanı sıra doktor, hemşire ve diğer sağlık görevlilerinden oluşan 230 kişilik yeni ekip Türkiye’ye ulaştı.

PERSONEL SAYISI 450'Yİ AŞTI

İsrailli ekip, deprem bölgesinde ekipmanlarıyla bir sahra hastanesi kuracak. İsrail’in Ankara büyükelçiliğinden diplomatik bir kaynak da Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından İsrail’den Türkiye’ye ulaşan yardım ekiplerindeki toplam personelin 450’yi geçtiğini aktardı.

Öte yandan, İsrail ordu sözcülüğü, deprem bölgesinde daha önce arama kurtarma faaliyetlerine başlayan İsrailli ekibin 4,5 saatlik çalışma sonucu 23 yaşında bir kadını enkazdan çıkardığı görüntüleri paylaştı. İsrailli ekiplerinin şu ana kadar aralarında çocukların da bulunduğu dört kişiyi enkazdan kurtardığı kaydedildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN