Tayvan lideri maaşını bağışlıyor: Yardımımıza önce Türkiye koşmuştu

Tayvan lideri maaşını bağışlıyor: Yardımımıza önce Türkiye koşmuştu

Türkiye şiddetli depremlerin yaralarını sarmaya çalışırken, dünyadan maddi ve manevi destek gelmeye devam ediyor. Son olarak Tayvan’ın lideri ve yardımcısının maaşlarını Türkiye’ye bağışlayacakları açıklandı. Tayvan lideri, 20 yıl önce ülkesinde gerçekleşen ölümcül depremde ilk olarak Türkiye’den giden kurtarma ekiplerinin yardım ettiğini belirtti.

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle sarsılan Türkiye’nin güneydoğusunda arama kurtarma çalışmaları sürerken, bölgeye insani yardımlar gitmeye devam ediyor. Tayvan Cumhurbaşkanlığı Ofisi’nden yapılan açıklamada, Tayvan Devlet Başkanı Tsai Ing-wen ve Başkan Yardımcısı William Lai'nin birer aylık maaşlarını depremde zarar görenler için bağışlayarak adanın halihazırda göndermiş olduğu yardıma ek yapacakları bildirildi.

‘TÜRKİYE’NİN İYİLİĞİNE KARŞILIK VERİYORUZ’

Açıklamada, depremden zarar gören bölgelerin yeniden inşa edilmesine yardımcı olmak için üzerlerine düşeni yapmayı umdukları belirtilirken, Tayvan lideri Tsai, Türkiye'ye ulaşan ilk ekiple yaptığı video konferans görüşmesinde, Türkiye'nin, 1999'da yaşanan depremde Tayvan'a arama kurtarma ekibi gönderen ilk ülke olduğunu söyleyerek "20 yıl önce yaşanan Tayvan depreminde, Türkiye bize ilk yardım elini uzatan ülke oldu. Şimdi biz bu iyiliğe karşılık veriyoruz" dedi.

TÜRK BÜYÜKELÇİLİĞİNE ZİYARET

Ayda yaklaşık 400 bin yeni Tayvan dolarına tekabül eden 13 bin 300 dolar kazanan Tsai, taziye defterini imzalamak için Taipei'deki Türk büyükelçiliğini ziyaret ederek "Kalbim Türk dostlarımızla birlikte. Tayvan Türkiye'nin yanında!" diye yazdı.

Toprakları sık sık depremlerden muzdarip olan Tayvan, şimdiden 2 milyon dolarlık afet yardımı açıkladı ve hayatta kalanları arama çalışmalarına yardımcı olmak için Türkiye'ye iki kurtarma ekibi gönderdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN