ABD uçak gemisi yardım için Türkiye yolunda

ABD uçak gemisi yardım için Türkiye yolunda

7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerle saldıran Türkiye, depremin yaralarını sarmaya çalışırken, bir destek de ABD’den geldi. Kahramanmaraş ve çevresindeki 10 kenti etkileyen depremlerde arama kurtarma ve insani yardım çalışmalarına destek olmak için USS George HW Bush uçak gemisi Türkiye’ye gelmek üzere yola çıktı.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7.7 ve 7.6'lık depremler 10 ilde yıkıma neden olurken, binlerce insan hayatını kaybetti ve 100 bine yakın kişi yaralandı. Yaşanan afet sonrası Türkiye 85 milyonla yardım seferberliğine başlarken yurtdışından da dayanışma gecikmedi.

Pentagon Sözcüsü Patrick Ryder, ABD’nin, depremlerde arama kurtarma ve insani yardım çalışmalarına destek için USS George HW Bush uçak gemisinin Türkiye’ye gönderildiğini açıkladı.

‘BAKAN AKARLA GÖRÜŞTÜ’

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ve Pentagon adına depremlerde hayatını kaybedenler için taziyelerini ileten bakanlık sözcüsü Patrick Ryder, Austin’in Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’la görüştüğünü ve Türkiye’ye her türlü desteğin verileceğini söylediğini açıkladı.

Ryder, Türkiye’nin uluslararası yardım çağrısı üzerine 7 Şubat’ta İncirlik Hava Üssü'nde bulunan ABD unsurlarının ilk yardım ekiplerini deprem bölgelerine taşımaya başladığını aktardı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN