Uygur STK’lar, depremzedelere yardım için seferber oldu

Uygur STK’lar, depremzedelere yardım için seferber oldu

Dünya Uygur Kurultayı öncülüğünde seferberlik toplantısı yapan Uygur STK temsilcileri, Kahramanmaraş merkezli depremin vurduğu bölgeler için yaklaşık 1 milyon TL bağış toplamanın yanında, kentlere 300'e yakın gönüllü göndererek destekte bulundu.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ili vuran depremden etkilenen vatandaşlara destek olmayı konuşmak amacıyla Dünya Uygur Kurultayı öncülüğünde, dünyanın çeşitli bölgelerindeki Uygur sivil toplum kuruluş temsilcileri çevrimiçi olarak seferberlik toplantısı düzenledi.

Depremin ağır etkilerinin anlatılmasıyla başlayan toplantıda afetten etkilenenlere en hızlı ve en etkili şekilde ne tür ve ne yollarla yardımlar yapılabileceği konusunda fikir alışverişi yapıldı.

2-004.jpg

1 MİLYONA YAKIN BAĞIŞ TOPLANDI

Uygur STK’lar arasında depremzedelere yardım konusunda ortaklık ve iletişimi sağlamak amacıyla bir kriz yardım masası kuruldu. Başkan ve üyeleri belirlendi.

Dünya’nın her yerinde yaşayan Uygur Türkleri arasında, depremden etkilenenlere yardım etmek için bağış kampanyası başlatılması kararlaştırıldı. Katılımcılar arasında ilk adımda bireysel veya dernekler adına bir milyon liraya yakın bağış toplandı.

YAKLAŞIK 300 GÖNÜLLÜ ALANDA

Deprem bölgesinde enkaz altında kalanların tamamının çıkarılmasına kadar orada çalışmaları sürdürecek bir ekip gönderilmesi kararlaştırıldı.

Şu anda yaklaşık 300 gönüllü deprem bölgesinde çalışıyor. Dün 2000 Uygur ekmeği ve 5 bin kişilik Uygur pilavı dağıtıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN