AB liderlerinden depremde hayatını kaybedenler için saygı duruşu

AB liderlerinden depremde hayatını kaybedenler için saygı duruşu

Kahramanmaraş’ta gerçekleşen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde hayatını kaybedenler için sürpriz bir hamle geldi. Avrupa Birliği liderleri, Brüksel’de gerçekleşen zirveye bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Türkiye, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen şiddetli depremlerden kaynaklanan yaraları sarmaya çalışırken, depremzedelere bir destek de Avrupa Birliği’nden (AB) geldi.

AB Liderler Zirvesi, Kahramanmaraş merkezli depremlerde Türkiye ve Suriye'de hayatını kaybedenler için saygı duruşuyla başladı.

‘HAYATINI KAYBEDENLER İÇİN’

AB ülkelerinin liderleri, Ukrayna'ya destek, göç ve ekonomi gibi konuları ele almak üzere olağanüstü zirve toplantısında Brüksel'de bir araya geldi. Toplantıya başkanlık eden AB Konseyi Başkanı Charles Michel'in Sözcüsü Barend Leyts, toplantının 1 dakikalık saygı duruşuyla açıldığını bildirdi.

Leyts, "Olağanüstü AB Konseyi Toplantısı, Türkiye ve Suriye'yi vuran depremde hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşuyla başladı" derken, AB Zirvesi'ne Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin de katılması planlanıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN